Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική Βία και καταστολή!

Έχει περάσει ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχι...

Έχει περάσει ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχιστής βεβαίως των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ), συνεχίζει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του. Δεκάδες θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία του Νομού μας εξακολουθούν να είναι κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. 

Τμήματα και κλινικές έχουν συρρικνωθεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται, προκειμένου τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με άλλες παθήσεις. Το τελευταίο διάστημα δεκάδες γιατροί στο νοσοκομείο του Πύργου έχουν συνταξιοδοτηθεί, παραιτηθεί ή έληξαν οι συμβάσεις τους όπως των επικουρικών γιατρών. 

Χωρίς να καλυφτούν αυτές οι κενές θέσεις. Έντεκα ιατροί αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδηγώντας στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ, στην αποψίλωση των ΤΕΠ, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος και σε ομηρία χιλιάδες πολίτες. Οι υπόλοιπες δομές σε μαρασμό, με δεκάδες μετακινήσεις προσωπικού. Τελευταία πράξη του δράματος, κάτω από αυτή την κατάσταση είναι η παραίτηση των τριών παθολόγων με αποτέλεσμα να μένει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου χωρίς ουσιαστικά παθολογική κλινική σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που «φουντώνουν» τα κρούσματα κορονοϊού στο νομό. 

Η διοίκηση της 6 ης Υ.Π.Ε. γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ηλεία. Παρόλα αυτά επιλέγει να δηλώνει άγνοια, είτε δεν ακούει και δεν βλέπει, είτε έχει αναλάβει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου». 

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου στον Πύργο προσπαθεί με εντέλλεσθε, αυταρχισμό και τρομοκρατία ενάντια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, για την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει! Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! 

Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων. Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί! Υπάρχει ελπίδα! 

Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση! Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης - εργοδοσίας, είναι αυτό που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. 

ΚΑΛΟΥΜΕ: 

 ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. 
 ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. 
Συμμετέχουμε τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κτλ). 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες ΟΛΩΝ των κενών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.

 Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων που έχει χαθεί το εισόδημα τους από την πανδημία. Ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα. 

 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. 

 Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο "Νοσημάτων Θώρακος" στην Πάτρα, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. 

 Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν και αλλεπάλληλα test στους μεγάλους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.  Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

 Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. 

 Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

 Ένταξη στα ΒΑΕ του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια. 

 Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. 

 Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νομού με βάση τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

 Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας. 

 Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με παράλληλη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. 

 Να λυθεί εδώ και τώρα ο εξοπλισμός των νοσοκομείων με όλα τα απαραίτητα υλικά και υποδομές. Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις, των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. 

Ο Πρόεδρος 
Τσαουσάκης Αλέξιος

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική Βία και καταστολή!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική Βία και καταστολή!
https://1.bp.blogspot.com/-D_j-gXe7Ars/YFM-fE9GJEI/AAAAAAAEj60/PeAtjVvf7EUn2TnOLnyC_44XgnZa2QAjwCLcBGAsYHQ/s600/bus-5789465_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-D_j-gXe7Ars/YFM-fE9GJEI/AAAAAAAEj60/PeAtjVvf7EUn2TnOLnyC_44XgnZa2QAjwCLcBGAsYHQ/s72-c/bus-5789465_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_936.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/03/blog-post_936.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy