Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Υπεύθυνη και αποτελεσματική η πολιτική για το προσφυγικό

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ , ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚ...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ , ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

-Βελτιώνεται η Δομή Φιλοξενίας στην Μυρσίνη 

-Αναχώρησαν 241 άτομα τους τελευταίους τρεις μήνες! 

“Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την σημαντική πρόοδο της χώρας μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Η αποσυμφόρηση των περιοχών σε όλη την χώρα βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Η βελτίωση υποδομών στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, αποτελούν τα χαρακτηριστικά της Μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και έχουν φέρει απτά αποτελέσματα”. Τα  ανωτέρω δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης. Τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στον κ. Νικολακόπουλο ο διοικητής της δομής κ. Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, καταδεικνύουν την αποτελεσματική πολιτική που έχει ακολουθηθεί από την Κυβέρνηση μέχρι σήμερα στο προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. 

Διασφαλίζεται η καλύτερη λειτουργία 

Οι συνθήκες διαβίωσης βελτιώνονται σημαντικά με την κατασκευή τριών μεγάλων σκηνών τύπου Rub Hall, οι οποίες τοποθετούνται αυτό το διάστημα και όπως διαπίστωσε και ο κ. Νικολακόπουλος και οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και με συγκεκριμένες προδιαγραφές ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν για χρήση. Οι συγκεκριμένες κατασκευές θα διατεθούν για τη στέγαση ολιγομελών οικογενειών και θα δημιουργηθούν βοηθητικοί χώροι, που θα διασφαλίσουν την καλύτερη λειτουργία της δομής, αποφεύγοντας φαινόμενα συνωστισμού, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα να ανακαινιστούν κάποια από τα υπάρχοντα κτίσματα της δομής. 

Πρόκειται για μία δομή που έχει αποσυμφορηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες και είναι έτοιμη να δεχτεί νέο αριθμό προσφύγων, χωρίς να διαταραχθεί ο προβλεπόμενος αριθμός χωρητικότητας, που ανέρχεται στα 312 άτομα, -αριθμός θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μοράντ, στην παρούσα φάση στην δομή φιλοξενούνται 95 άτομα, στην πλειοψηφία τους οικογένειες Σύριων και όπως τόνισε, αυτό που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι στην συγκεκριμένη δομή να φιλοξενούνται μόνον οικογένειες Σύριων. 

Απλοποίηση διαδικασιών χορήγησης ασύλου 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Μια άκρως σημαντική πρόταση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος. Όσον αφορά τη δομή στη περιοχή της Μυρσίνης από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα έχουν αναχωρήσει από τη δομή 241 άτομα, από τα 320 που βρίσκονταν στην δομή. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2021 αναχώρησαν 27 άτομα, τον Φεβρουάριο 49 και τον Μάρτιο 165 άτομα. Αναχωρήσεις οι οποίες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει το αρμόδιο Υπουργείο, με την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, βάζοντας τέλος στον εγκλωβισμό προσφύγων στις δομές, δίνοντάς τους την δυνατότητα να μετακινηθούν σε χώρες που ήταν ο αρχικός τους προορισμός. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην δομή αρχικά, παρέμειναν σε αυτή επί δυόμιση έτη, καθώς είχαν καθυστερήσει οι διαδικασίες έκδοσης των εγγράφων τους. Πλέον, το σύνολο των δομών φιλοξενίας που συστάθηκε υπό την ευθύνη του Υπουργείου, λειτουργεί εντός οργανωμένου πλαισίου, δεδομένης της τοποθέτησης Διοικητών σε κάθε μία από αυτές αλλά και της θέσπισης Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας. Τον περασμένο Ιούνιο 228 άτομα ανέμεναν να τους χορηγηθεί άσυλο και μέχρι τις 28 Αυγούστου 2020 είχαν λάβει άσυλο 160 φιλοξενούμενοι, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 όλοι οι φιλοξενούμενοι είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για την χορήγηση διαβατηρίου. 

Μείωση στις ροές 

«Η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί συχνά μια ρητορική καταστροφολογίας και κατακερματισμού μιας τεράστιας εθνικής προσπάθειας, ενώ ως Κυβέρνηση έδινε συγχαρητήρια στους κατοίκους, που «έσωσαν» την τιμή της Ευρώπης, διασώζοντας πρόσφυγες και φιλοξενώντας τους χωρίς κανένα πλάνο ουσιαστικής αποσυμφόρησης. Αυτοί που δημιούργησαν τη Μόρια, αυτοί που δημιούργησαν ασφυκτικές συνθήκες, ακόμα και στη δομή της Μυρσίνης, ασκούν κριτική. Η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Μυρσίνη, αποδεικνύει ότι οι δομές λειτουργούν με ανθρώπινες συνθήκες, δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε πρόκειται να επιβαρυνθεί στο μέλλον με μεγάλο αριθμό προσφύγων, αντιθέτως εκσυγχρονίζεται και θα βελτιωθεί περαιτέρω.  

Διασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας των ωφελουμένων, μειώνουμε σε όλες τις δομές της χώρας τα φαινόμενα υπερπληθυσμού, τα οποία επικράτησαν κατά το παρελθόν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, αλλά και σε αυτό η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι άκρως αποτελεσματική καθώς τους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί σημαντική μείωση με την επαύξηση του ελέγχου- εισόδου εξόδου αυτών” ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος. Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι στα Κ.Υ.Τ. των νησιών διαμένουν 12.524 αιτούντες άσυλο, μειωμένοι κατά 67% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020. Επίσης, οι ροές στα νησιά μειώθηκαν το 2020 κατά 87% και φέτος είναι μειωμένες κατά 89%. 

Σε ό,τι αφορά την δομή στην Μυρσίνη, στο πλαίσιο της διασφάλισης όλων των απαραίτητων παροχών στον διαμένοντα πληθυσμό, εντός της δομής απασχολείται προσωπικό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και εταίρων αυτού (UNICEF, Solidarity Now). Τα σύνορά μας φυλάσσονται και θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, με σύγχρονα τεχνικά μέσα εντείνοντας τις περιπολίες -χερσαίες και θαλάσσιες- σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Καθίσταται σαφές ότι τα κλειστά κέντρα αφορούν την προσωρινή πρώτη υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. Ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων σε ολόκληρη τη χώρα διασφαλίζεται από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου προχωρούν γρήγορα, ενώ παράλληλα καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των προσφύγων στη χώρα μας η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Νικολακόπουλος: Υπεύθυνη και αποτελεσματική η πολιτική για το προσφυγικό
Ανδρέας Νικολακόπουλος: Υπεύθυνη και αποτελεσματική η πολιτική για το προσφυγικό
https://1.bp.blogspot.com/-eRKx_ufhgbA/YHMq8ItLTdI/AAAAAAAEmMI/W0A5P0b3wzMcp0qSGoeJjyISjgyeULjuACLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-04-11_195806_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-eRKx_ufhgbA/YHMq8ItLTdI/AAAAAAAEmMI/W0A5P0b3wzMcp0qSGoeJjyISjgyeULjuACLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-04-11_195806_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_537.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/blog-post_537.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy