Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Παν. Αντωνακόπουλος: «Περιμένουμε τη μέγιστη κοινοβουλευτική υποστήριξη και αρωγή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας»

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο   Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου επισκέφτηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (24...

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο 

Το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου επισκέφτηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (24/5) κατά την έναρξη της επίσκεψης του στην Ηλεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κι είχαν συνάντηση σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όλα τα μεγάλα και «φλέγοντα» ζητήματα (Δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, Πανεπιστημιακές Σχολές, Νοσοκομείο). 

Ενώ στην τοποθέτηση του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς κ. πρόεδρε αγανακτούμε γιατί ο τόπος μας με τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα παραμένει τελευταίος στην ανάπτυξη και μάλιστα υποβαθμίζεται διαρκώς! Πιστεύουμε στη βοήθειά σας και προσδοκούμε σε αυτήν. Αφού από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν δείγματα αλλαγής αυτής της αδιαφορίας του αντιπροσωπευτικού κράτους, κι από την εποχή της διακυβέρνησής σας όπου με νόμο είχατε ιδρύσει τα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσει για υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα που θα βάζει ταφόπλακα στις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία.
Και το Νοσοκομείο πρέπει να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α, αφού τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί. Κι ακόμα πρέπει άμεσα να ξεμπλοκάρει και επιτέλους να προχωρήσει ο νέος Αυτοκινητόδρομος, όπου δυστυχώς – κι όπως εμείς είχαμε από την πρώτη στιγμή προβλέψει και τονίσει δημοσίως – δεν έχουμε καμία εξέλιξη! Που με τη ροή των πραγμάτων γύρω από το θέμα αυτό, ούτε στο άμεσο μέλλον προμηνύεται να έχουμε… Επίσης, στο λιμάνι Κατάκολου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια τουρισμού στη χώρα, η κρουαζιέρα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. 

Και με το λιμάνι μας, να αποτελεί βασικό λιμάνι επισκεπτών στη χώρα, μέσω κρουαζιέρας, απαιτείται να έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε ως τέτοιο. Έχουμε εγκαινιάσει μια λειτουργία συλλογικής δράσης, το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών. Οι αιρετοί της Ηλείας πρέπει ως μια γροθιά και με δυναμικό πνεύμα να διεκδικήσουμε. Περιμένουμε από σας αρκετά κ. πρόεδρε. Να στηρίξετε κοινοβουλευτικά στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δίκαια αιτήματα μας και να είστε αρωγός στις διεκδικήσεις μας Νομίζουμε ότι άλλωστε έχετε αποδείξει ότι είστε ο πολιτικός των ρήξεων και της ανατροπής. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας».
Αλ. Τσίπρας: “Δεσμεύομαι για επαναλειτουργία Πανεπιστημιακών Σχολών ακόμα κι αν η κυβέρνηση τις καταργήσει» 

- Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «Ζητήσατε συνάντηση στο γραφείο μου στην Αθήνα και τελικά αποφάσισα να έρθω εγώ εδώ» και έκανε συγκεκριμένες αναφορές στα μεγάλα θέματα: «Δυστυχώς, στην Ηλεία βιώνετε μέσα από αλλεπάλληλα κυβερνητικά χτυπήματα, την απαξίωση, την υποβάθμιση και την οπισθοδρόμηση. Βιώνετε από πρώτο χέρι τις συνέπειες των κυβερνητικών εμμονών. Είστε πιθανότατα το πρώτο θύμα μιας γενικότερης πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης. Κι αν δεν αντιδράσετε θα είστε το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής!
Όπως με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό, όπου δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να υποβαθμίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο. Και με πλήθος ήδη φοιτητών να μένουν «ξεκρέμαστοι». Πρέπει να «παγώσει» και να μην εφαρμοστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο κάθε απόφαση γύρω από τη λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβερνητική πολιτική, να μην μειωθούν οι εισακτέοι που με όσα έχουν αποφασιστεί θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. πολλές χιλιάδες υποψήφιοι – 25.000 με 30.000 - σε σχέση με τη περσινή χρονιά, ενώ θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια έχει επιδίωξη να επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων. 

Πρέπει να μείνει ο ίδιος αριθμός εισακτέων. Ειδικά στην εποχή που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, μέσα σε ένα ιδιότυπο και εντελώς στρεσογόνο γενικότερα, περιβάλλον, και μέσα σε δυσμενέστατες συνθήκες που σίγουρα δεν ενδείκνυνται για τέτοιου είδους αλλαγές. Η γνώση αποτελεί αξία και φυσικά δεν πάμε μπροστά αλλά πολύ πίσω, όταν υποβαθμίζεται ο πυλώνας της γνώσης και ισοπεδώνεις μια ολόκληρη περιοχή. Για όλα αυτά τα εκπαιδευτικά θέματα, έχω ήδη ως τώρα απευθυνθεί με επίκαιρες ερωτήσεις απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη τρεις φορές. Τις δυο πρώτες απέφυγε να απαντήσει, πλέον τον περιμένω την Παρασκευή στη Βουλή για τη συζήτηση αυτή.
Ο δρόμος “καρμανιόλα” όπως πλέον όλοι τον ξέρουν, της Πατρών - Πύργου παραμένει. Το έργο πνοής αυτού του οδικού άξονα, έχει σταματήσει κι έχει βαλτώσει εδώ και περίπου δυο χρόνια που ανέλαβε η νυν κυβέρνηση. Όταν βρήκε από εμάς ήδη υπάρχουσες συμβάσεις σε εκτέλεση. Ούτε ένας εκσκαφέας δεν έχει μπει. Κι έτσι όπως πάνε, ούτε το 2026 δεν θα τελειώσει ο δρόμος αυτός! 

Με όλα τα προβλήματα των μετακινήσεων να παραμένουν, τόσο για τον απαιτούμενο χρόνο διάνυσης των αποστάσεων, όσο βέβαια και πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Και φυσικά, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ηλεία οι υποδομές της δημόσιας υγείας που μένουν υποστελεχωμένες, στο έλεος του ιού μέσα στη γενικότερη αυτή κατάσταση που έχει μεγενθύνει τα προβλήματα αυτά».
 Να τονιστεί πως τόσο κατά τη σύνοψη που έκανε ο κ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τους αιρετούς, όσο και στις δηλώσεις που έκανε ακολούθως στα ΜΜΕ ανέφερε ξεκάθαρα πως «αυτές οι αποφάσεις θα καταργηθούν όταν σύντομα μια προοδευτική κυβέρνηση αναλάβει τη χώρα και της οποίας όλες οι αποφάσεις θα είναι προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας κι όχι απλά μιας μικρής ομάδας εκλεκτών».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Παν. Αντωνακόπουλος: «Περιμένουμε τη μέγιστη κοινοβουλευτική υποστήριξη και αρωγή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας»
Παν. Αντωνακόπουλος: «Περιμένουμε τη μέγιστη κοινοβουλευτική υποστήριξη και αρωγή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας»
https://1.bp.blogspot.com/-YCmHs2lqNyM/YKugkuWX6LI/AAAAAAAEpuQ/ACAFvuGa17E57qWjmNZwpT9-QfW1TaykgCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-05-24_154622_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-YCmHs2lqNyM/YKugkuWX6LI/AAAAAAAEpuQ/ACAFvuGa17E57qWjmNZwpT9-QfW1TaykgCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-05-24_154622_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_728.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/05/blog-post_728.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy