-->

Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πατρινέ

«Ποιος κουνάει το δάκτυλο σε ποιόν … στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας;»   Απλά σήμερα … «λούζεστε» ότι εσείς πράττατε ε...

«Ποιος κουνάει το δάκτυλο σε ποιόν … στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας;» 

Απλά σήμερα … «λούζεστε» ότι εσείς πράττατε επί 5ετίας (2014-2019) 
με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Έχετε εξευτελίσει από κοινού τη σοβαρότητα και το ρόλο του 
Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. 

Με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και με απογοήτευση παρακολουθώ, -όπως και οι συμπολίτες μας-, τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Αντώνη Πατρινού και την απάντηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστου Χριστοδουλόπουλου, σχετικές με τη ματαίωση της συνεδρίασης της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το κορυφαίο πολιτικό όργανο του Δήμου και τόσο στη προηγούμενη θητεία του Χ. Χριστοδουλόπουλου, όσο και στα δυο χρόνια του Γ. Λυμπέρη, ο στόχος είναι κοινός, δηλαδή να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση, με διαξιφισμούς και αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων, ώστε να ην υπάρχει απαρτία και οι συνεδριάσεις να διακόπτονται. 

Εάν τώρα υπάρχει ένα θέμα που «καίει» και ο Δήμαρχος θέλει να το «περάσει» τότε πάλι μέσω μιας τεχνητής έντασης, η αντιπολίτευση αποχωρεί με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο θέμα να υπερψηφίζεται από τα μέλη της συμπολίτευσης χωρίς όμως συζητούνται και κατ’ επέκταση κανείς να μη γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί. Μια κατάσταση win – win για τους κ.κ. Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλο και όποιον «πάρει ο Χάρος»… ο νοών νοείτω !!! 

Πρωτάκουστο αλλά αληθινό !!! 

Επί 5ετίας (2014-2019) έζησα και προσωπικά, ως Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, καταστάσεις απείρου κάλους όπως άλλωστε και εσείς κύριε Πατρινέ Πρόεδρε του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, αν θυμάστε και δεν έχετε επιλεκτική μνήμη, λόγω αλλαγής θέσης. Το … «μενού» των συνεδριάσεων μονίμως ήταν : Επί μια ώρα, από την έναρξη της συνεδρίασης και για το διάστημα που οι δημοσιογράφοι ήταν στην αίθουσα, επικρατούσε τεχνητή ένταση και διαξιφισμοί μεταξύ του τότε Δημάρχου Χ. Χριστοδουλόπουλου με τον τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Λυμπέρη. 

Όταν οι δημοσιογράφοι έφευγαν, ξαφνικά ο κ. Λυμπέρης, αποχωρούσε και μέσα σε περίπου, 2 ώρες «περνούσαν» 40 θέματα που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη! Πρωτάκουστο αλλά αληθινό !!! Σήμερα με Δήμαρχο τον Γ. Λυμπέρη και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης απλά «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». 

Έχετε «κουρελιάσει» τη σοβαρότητα και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας 

Διευκρινίζω με κάθε σεβασμό ότι δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν έχω όμως διαφορετική αντίληψη και ιδεολογία για το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου πολιτικού οργάνου, που λαμβάνει αποφάσεις τόσο για τη λειτουργία του Δήμου και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζουν την καθημερινότητα του Πολίτη. 

Ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μου, θα πως ότι έχετε «κουρελιάσει» τη σοβαρότητα και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και είναι ντροπή διότι χωρίς ίχνος ευθύνης και φιλότιμου μας κοροϊδεύεται με δήθεν πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ σας, απλά και μόνο για να έχετε ρόλο ύπαρξης. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με σεβασμό προς το πρόσωπό σας αλλά ως θεσμικός παράγοντας του Δήμου που είστε, έχω το δικαίωμα ως πολίτης και Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας να απευθυνθώ σε εσάς και να σας ζητήσω αντί «κοκορομαχιών» και δηλώσεων «κρότου – λάμψης» για το θεαθήναι, να προστατεύσετε, εάν μπορείτε, το κύρος και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από τις 6 Απριλίου 2011, στο άρθρο 1 καθορίζει, όπως γνωρίζετε, τα όργανα διοίκησης του Δήμου που πρωτεύον είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Εκτελεστική Επιτροπή ο Δήμαρχος κ.τ.λ. 

Στο άρθρο 10 αναφέρει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Δημοτικών Συμβούλων – αμφιβάλω εάν τα γνωρίζουν –όπως επίσης και ρόλο του Ελεγκτή Νομιμότητας. Στο άρθρο 12 αναφέρεται στις Δημοτικές Παρατάξεις και ειδικότερα στην παράγραφο 6 επισημαίνεται ότι : «Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και κατ’ επέκταση οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου». Από το 2014 έως και σήμερα ΜΟΝΟ σκηνές παραλόγου ζούμε!!! Που είναι η συνεργασία;

Το 2023 δεν θα είστε κριτές αλλά απολογούμενοι για το κατάντημα που έχετε οδηγήσει το Δήμο 

Σίγουρα το 2021 δεν είναι προεκλογική χρονιά αλλά μια περίοδος για δουλειά και δράσεις. Εσείς άραγε το γνωρίζετε; Σε ένα Δήμο που, απόρροια των δικών σας ενεργειών, επικρατεί το … μαύρο, η εγκατάλειψη η αδιαφορία και πρωτεύει το προσωπικό συμφέρον, δεν επιτρέπετε σε κανέναν να σκεφτεί με αισιοδοξία το μέλλον!!! Όλοι μας κάνουμε υπομονή γιατί το 2023 μπορεί να φαίνεται, όπως αναφέρεται στο Υστερόγραφό σας, «μακρύς χρόνος και να μην τον κονταίνουμε…» ΑΛΛΑ σας θυμίζω ότι ο χρόνος είναι αδυσώπητος και το 2023 θα έρθει χωρίς να το καταλάβουμε! Και τότε, επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στους πολίτες του Δήμου Ήλιδας, για τα πεπραγμένα σας. Τότε δεν θα είστε κριτές αλλά απολογούμενοι για το κατάντημα που έχετε οδηγήσει το Δήμο. Από τη λειτουργία του έως τη συμπεριφορά σας απέναντι στο δίκιο του εκάστοτε πολίτη. 

Τι ακριβώς συμβαίνει με την Οικονομική Επιτροπή; 

Τι έχετε να πείτε για τη λειτουργία της Οικονομικής η οποία απαρτίζεται από 9 τακτικά μέλη με πρόεδρο τον ίδιο τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη; Παρακολουθώ στενά τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής και τις αποφάσεις που λαμβάνει. Απορροίας άξιον είναι το γεγονός πως – χωρίς να έχω κάτι προσωπικό αλλά είναι μια θέση ύψιστης ευθύνης – σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις, δεν συμμετέχει το τακτικό μέλος κ Αλεξάνδρα Κοτσάφτη – Παπαζαφειροπούλου. 

Είναι η κ. Κοτσάφτη, τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ή δεν είναι τελικά;; Και εάν δεν είναι γιατί αναγράφετε ως τέτοιο; Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Είναι προσωπική της απόφαση για να … «φυλάξει τα ρούχα της» σε έναν πιθανό μελλοντικό έλεγχο; Είναι στρατηγική της επιλογή για να θεωρείται άφθαρτη στο μέλλον και να «νίπτει τας χείρας της» ή κάτι ποιο σοβαρό; 

Έχω την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών με γνώμονα ΜΟΝΟ τα γεγονότα, τις πράξεις και την ΑΛΗΘΕΙΑ 

Προσωπικά ως Πολίτης και ως Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, έχω την ευθύνη της ενημέρωσης, της γνώσης και της αντικειμενικής παρέμβασής μου με γνώμονα ΜΟΝΟ τα γεγονότα, τις πράξεις και την ΑΛΗΘΕΙΑ απέναντι στους συμπολίτες μου τους οποίους θέλω να συνεχίζω να κοιτάω στα μάτια με το κεφάλι ψηλά. Μέχρι τις εκλογές έχω δεσμευτεί ότι μαζί με τους συνεργάτες μου θα περπατήσω το Δήμο Ήλιδας βήμα – βήμα από τη μια άκρη έως την άλλη, κάτι που δεν διαπραγματεύομαι. 

Έχω ήδη αποκρυσταλλωμένη γνώση και άποψη καθώς και έχω καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την αναβάθμιση και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου Ήλιδας. Σίγουρα αποτελεί δέσμευσή μου ρητή και αμετάκλητη ως Δήμαρχος Ήλιδας, μετά το 2023 και εφόσον οι συμπολίτες μου στηρίξουν την αλλαγή και η παράταξή μας «ΗΛΙΔΑ – Η κοινωνία Μπροστά» αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου μας, να συμβούν ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολιτών. 

Η πρότασή μου για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας 

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα έχουν …ωράριο λειτουργίας, αλλά θα εξαντλούνται όλα τα θέματα αναλυτικά και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα ψηφίζει αφού έχει πλήρη γνώση. Επίσης η συμμετοχή όλων των προέδρων και των μελών των συμβουλίων όλων των τοπικών κοινοτήτων θα είναι επιβεβλημένη στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς θα εισηγούνται στο σώμα τις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών τους. Έτσι οι συγχωριανοί τους – αυτοί που τους εξέλεξαν – θα μπορούν να τους κρίνουν για το ενδιαφέρον και το έργο που θα έχουν παράξει μέσα στη θητεία τους. 

Η δε στήριξή μου ως Δήμαρχος προς τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων θα είναι καθολική τόσο ως προς την υλοποίηση των προτάσεων που θα έχουν εισηγηθεί στις συνεδριάσεις του ΔΣ όσο και για την οικονομική τους στήριξη για τη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Βασική αρχή για την αναβάθμιση και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των Επιτροπών του Δήμου, θα αποτελέσει η πιστή εφαρμογή, πέραν αρχικώς της συνεργασίας και ηρεμίας στη λειτουργία του Δήμου, του Κανονισμού Λειτουργίας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πατρινέ
Ηλιδα-Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι» Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πατρινέ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGP3QD7j19tbWilntRQJ7aVcUHcCIDnOgQF6Ef3coGc5ABCFxKRcg4iyE8AHC5iS69uMpj4tr7g-WYoJBJBDeVKgnxPkcs-DMEbq1NRh_WYUgwjiq_TiGxvLxUmJmfKWGwZqCXkD3G9Ws/s600/%25CE%259A%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGP3QD7j19tbWilntRQJ7aVcUHcCIDnOgQF6Ef3coGc5ABCFxKRcg4iyE8AHC5iS69uMpj4tr7g-WYoJBJBDeVKgnxPkcs-DMEbq1NRh_WYUgwjiq_TiGxvLxUmJmfKWGwZqCXkD3G9Ws/s72-c/%25CE%259A%25CE%25A9%25CE%259D%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%2594%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_964.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_964.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy