-->

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: Τελευταίο Σαββατοκύριακο "ελευθερίας" - Όσα αλλάζουν

Αλλαγές στη ζωή των ανεμβολίαστων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Πώς θα μεταβαίνουν στην εργασία τους και πού θα τους απαγορεύεται η είσο...

Αλλαγές στη ζωή των ανεμβολίαστων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Πώς θα μεταβαίνουν στην εργασία τους και πού θα τους απαγορεύεται η είσοδος. 

Μικρά «εμπόδια» θα έχει από τη Δευτέρα η καθημερινότητα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με τα τεστ να λαμβάνουν μεγαλύτερο χώρο στη ζωή τους. Το χαρακτηριστικότερο της νέας τους πραγματικότητας είναι πως πλέον η είσοδός τους στην εργασία τους, σε εστίαση, ψυχαγωγία και σχολεία θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού. Αυτό που αναμένεται να τους δυσκολέψει παραπάνω είναι το γεγονός πως τα τεστ τους θα πρέπει να τα πληρώνουν οι ίδιοι, με το κόστος των rapid να ανέρχεται στα 10 ευρώ. 

Την ίδια ώρα, η μάσκα δεν φεύγει από κοντά μας, καθώς από τις 13 Σεπτεμβρίου καθίσταται εκ νέου υποχρεωτική, ακόμα και για τους εμβολιασμένους, σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους που διεξάγονται συναθροίσεις. 

Ανεμβολίαστοι και μετάβαση στον χώρο εργασίας 

Οι ανεμβολίαστοι που εργάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα. Μάλιστα, εργαζόμενοι σε τομείς πιο «εκτεθειμένους» στον κορονοϊό (τουρισμός, εστίαση, εκπαίδευση και τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές) θα πρέπει να προσκομίζουν δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα. Επισημαίνεται πως σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενούς του έχουν εμβολιαστεί. Και στις δύο περιπτώσεις, θα απαιτείται ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και θα ελέγχεται υποχρεωτικά από τον εργοδότη με την εφαρμογή Covid free app. 

Τα μέτρα στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας 

Στους κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης), η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει (έως έξι μήνες από τη διάγνωση). Στα παραπάνω θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή Covid free app. Παράλληλα, στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων η είσοδος θα επιτρέπεται επίσης μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη νόσηση). 

Εξαίρεση θα αποτελούν τα θέατρα, τα σινεμά, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς οι εν λόγω κλειστοί χώροι θα λειτουργούν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη διάγνωση), αλλά και για ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test έως και 48 ώρες πριν. Όσον αφορά στα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως έξι μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. 

Και σε αυτήν την περίπτωση θα γίνεται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή Covid free app. Υπογραμμίζεται πως θα συνεχίσουν να υφίστανται τα ισχύοντα μέτρα για τα ταξίδια: Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους. Το κόστος και πάλι το επωμίζονται οι ίδιοι. 

Πρεμιέρα και για τα σχολεία 

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν και τα σχολεία όπου θα ισχύσουν ειδικά πρωτόκολλα για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής: Οι μαθητές με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. 

Οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: Τελευταίο Σαββατοκύριακο "ελευθερίας" - Όσα αλλάζουν
Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: Τελευταίο Σαββατοκύριακο "ελευθερίας" - Όσα αλλάζουν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS5NJusR8QZosbQuV4w7p-thm5Yp493o7lISHEJ6iYhW5FRnQUOMseGUXVH4g-RCXOGSdFgZnYRCORHavBHSEgVl6ro9dhy9wmL4CnTvP7Q19wOBhZYwo85N_UykxifWydnlLszg0_irM/s600/virus-4971922_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjS5NJusR8QZosbQuV4w7p-thm5Yp493o7lISHEJ6iYhW5FRnQUOMseGUXVH4g-RCXOGSdFgZnYRCORHavBHSEgVl6ro9dhy9wmL4CnTvP7Q19wOBhZYwo85N_UykxifWydnlLszg0_irM/s72-c/virus-4971922_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_452.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_452.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy