-->

«Μοντέλο» Μακρόν και μπλόκο στους ανεμβολίαστους - "Όχι σε φόβο και τσαρλατάνους"

Την απόφαση να σφίξει και άλλο τον κλοιό στους ανεμβολίαστους έλαβε για το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να...

Την απόφαση να σφίξει και άλλο τον κλοιό στους ανεμβολίαστους έλαβε για το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει χθες το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση, με ειδική πρόνοια μάλιστα για τους πολίτες άνω των 60 ετών, το πιστοποιητικό των οποίων θα ολοκληρώνεται μετά το πέρας επταμήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. 

Πρώτον, από τους περιορισμούς, συνεπώς, από την επόμενη Δευτέρα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. 
«Είναι μια άμεση ενέργεια προστασίας και ασφαλώς μια έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Από τους περιορισμούς εξαιρέθηκαν οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, αν και έπεσε στο τραπέζι και ένα «μπλόκο» σε αυτούς, αλλά και το λιανεμπόριο. 

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί δηλαδή ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. 

Η κυβέρνηση αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Political», να θέσει το μέτρο σε ισχύ από τη Δευτέρα 13/12.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, δηλαδή η προσέλευση από τις 7 έως τις 9 και η συνακόλουθη αποχώρηση από την εργασία, ώστε να αποφεύγονται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο. 

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν κορόιδα και έξυπνοι σε μια εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η Αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις», είπε ο πρωθυπουργός. 

Και πέμπτον, ενισχύεται και άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αξιοποιούνται ήδη ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα μάλιστα υπέγραψα και τη σχετική διάταξη, ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα στείλει και επιστολή στην Κομισιόν προκειμένου το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού να έχει ημερομηνία λήξεως στους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, προκειμένου να υπάρξει και ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα. 

Όχι σε φόβο και τσαρλατάνους 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για τους αντιεμβολιαστές και τους μεταπράτες του ανθρώπινου φόβου. «Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που για τη δική του δημοσιότητα και προβολή εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη αντίστασης στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Περισσότερο από μια λάθος άποψη, με πληγώνει μια λάθος απώλεια. Για αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. «Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Μοντέλο» Μακρόν και μπλόκο στους ανεμβολίαστους - "Όχι σε φόβο και τσαρλατάνους"
«Μοντέλο» Μακρόν και μπλόκο στους ανεμβολίαστους - "Όχι σε φόβο και τσαρλατάνους"
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiZxQT2NeENZlu2AC2r0qegJQF0TB39andJQVWHK6OKKFBWhpmg8LOWee2iJIEshz71Zai4QzTY4n3f4EMEX8-GlsAm90XC5_go95u9YVLcTy2Goi1K0vdV8kXnE6jAY_L9PT7XomM7N_la7cVAm9II132emmEQ8TGXn4G-imarJvJufpQaASh7RQgu=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiZxQT2NeENZlu2AC2r0qegJQF0TB39andJQVWHK6OKKFBWhpmg8LOWee2iJIEshz71Zai4QzTY4n3f4EMEX8-GlsAm90XC5_go95u9YVLcTy2Goi1K0vdV8kXnE6jAY_L9PT7XomM7N_la7cVAm9II132emmEQ8TGXn4G-imarJvJufpQaASh7RQgu=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_107.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_107.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy