-->

Τι συμφέρει για θέρμανση; Αφήνουμε τα καλοριφέρ ανοιχτά όλη μέρα ή οχι;

Η ακρίβεια καλπάζει και οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε φουσκωμένους λογαριασμούς τον χειμώνα που πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό όλοι αναρ...

Η ακρίβεια καλπάζει και οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε φουσκωμένους λογαριασμούς τον χειμώνα που πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό όλοι αναρωτιούνται τι συμφέρει για θέρμανση αυτό το χειμώνα. 

Η ακρίβεια καλπάζει και οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε φουσκωμένους λογαριασμούς τον χειμώνα που πλησιάζει. Όπως είναι φυσικό όλοι αναρωτιούνται τι συμφέρει για θέρμανση αυτό το χειμώνα. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ραγδαίες ανατιμήσεις σημειώνονται στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 132,3%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 45,9%, του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 18,9%, των καυσίμων κατά 22,3%. 

Σημαντικές ανατιμήσεις πλέον παρατηρούνται και σε τρόφιμα. Στο ελαιόλαδο και στα λαχανικά η αύξηση τιμής είναι σε ετήσια βάση 22,1% και 9,3% αντιστοίχως, προστίθενται και άλλα προϊόντα, όπως οι πατάτες, με την τιμή τους να είναι αυξημένη κατά 9,1%, το ψωμί κατά 3,9%, τα πουλερικά κατά 8,5%, τα ψάρια κατά 7,9%. 

Συνολικά στην ομάδα «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» καταγράφεται αύξηση του δείκτη τιμών κατά 3% τον Οκτώβριο του 2021 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020. Ρεκόρ δεκαετίας καταγράφει το κόστος της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς η πανελλαδική μέση τιμή της εκτοξεύθηκε στο 1,774 ευρώ ανά λίτρο. Ειδικά λοιπόν το χειμώνα που έρχεται μπορεί να σα φανούν χρήσιμα ορισμένα κόλπα για να κρατήσετε το σπίτι σχετικά ζεστό. Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η χρήση των καλοριφέρ ή των κλιματιστικών... 

Χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει κάτι. Τα συγκεκριμένα κόλπα είναι για να κρατήσετε το σπίτι περισσότερες ώρες ζεστό ή για να το ζεστάνετε πιο εύκολα. 

1. Επιλέξτε τις σωστές κουρτίνες 

Τοποθετώντας στο σπίτι σας χοντρές κουρτίνες καλής ποιότητας, θα ενισχύσετε τη μόνωση του χώρου, παγιδεύοντας τη θερμότητα μέσα. 

2. Ανοίξτε της κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας 

Αν και είναι σημαντικό να κλείνετε τις κουρτίνες σας το βράδυ, για να κρατήσετε έξω το κρύο, κατά τη διάρκεια της ημέρας συστήνεται να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες, έτσι ώστε να «κλέψετε» λίγη θερμότητα από τις αχτίδες του ηλίου. 

3. Χρησιμοποιήστε έναν έξυπνο θερμοστάτη 

Ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «ανεβάζει» τη θερμοκρασία λίγο προτού ξυπνήσετε και λίγο πριν κοιμηθείτε. Με αυτό τον τρόπο θα είστε άνετοι, χωρίς να σπαταλάτε μια περιουσία ενώ κοιμάστε. 

4. «Ντύστε» το πάτωμα με χαλιά 

Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό tip, ωστόσο εάν δεν το αναφέραμε η λίστα θα ήταν ελλιπής. Χαλιά = πιο ζεστό πάτωμα = πιο ζεστό σπίτι. 

5. Τοποθετήστε τα έπιπλα στη σωστή τους θέση 

Εάν ο καναπές ή κάποιο άλλο μεγάλο έπιπλο βρίσκεται δίπλα σε κάποιο σώμα θέρμανσης στο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να το μετακινήσετε, καθώς μπλοκάροντας το σημείο, η θερμότητα παγιδεύεται σε έναν περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να μην θερμαίνεται το δωμάτιο αποτελεσματικά. 

6. Καλοριφέρ και… αλουμινόχαρτο 

Αν και έχουμε ξαναμιλήσει για αυτό το κόλπο, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε, καθώς αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο δημιουργικούς και αναπάντεχα αποτελεσματικούς τρόπους για να ζεστάνει κανείς το σπίτι του. Για να αυξήσετε την απόδοση του καλοριφέρ σας, τοποθετήστε αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα του καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους. 

Με αυτό τον τρόπο θα εμποδίσετε τη ζέστη να περάσει από τον τοίχο, καθώς το αλουμινόχαρτο θα την αντανακλά πίσω στο δωμάτιο. Βασικό ζήτημα είναι η σωστή χρήση του καλοριφέρ Είναι εξαιρετικά σημαντική για να μην αδειάσουν τα πορτοφόλια. Τώρα φέτος θα είναι ένας είδος περίπου... πολυτελείας, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να ζεσταθούν σπίτια και διαμερίσματα. 

Ένα βασικό ερώτημα που «καίει» όλους τους καταναλωτές είναι αν είναι προτιμότερο να αφήνουμε τη θέρμανση ανοιχτή όλη τη μέρα ή να την ανοιγοκλείνουμε; 

Αν το πρωί φύγετε για τη δουλειά σας και τα παιδιά για το σχολείο ή το βράδυ ξαπλώσετε, γιατί να χρεώνεστε για ενέργεια την οποία δε χρειάζεστε; Ακόμα και αν χαμηλώσετε τον θερμοστάτη χώρου κατά τη διάρκεια της απουσίας σας ο λέβητας συνεχίζει να λειτουργεί καταναλώνοντας ενέργεια την οποία μπορείτε να αποφύγετε. 

Προτιμήστε, αντί της συνεχόμενης λειτουργίας να χρησιμοποιήσετε ένα θερμοστάτη με χρονοπρόγραμμα, τον οποίο θα προγραμματίσετε να ανοίγει τη θέρμανση μισή ώρα πριν φτάσετε στο σπίτι ή πριν την ώρα που συνήθως ξυπνάτε. 

Βάλτε τον θερμοστάτη μεταξύ 20 °C και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του, όποτε ανοίξετε τη θέρμανση. Αφήνοντας τη θέρμανση ανοιχτή για όλο το 24ωρο, θα δείτε ότι χρησιμοποιείτε περισσότερο καύσιμο. Επιπλέον εάν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε ιδανική θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας είναι να έχετε την κατάλληλη μόνωση. 

Στην περίπτωση που το σπίτι κατοικείται όλη μέρα τότε τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Αν έχουμε κλιματισμό για θέρμανση είναι απλό, το ανάβουμε μόλις ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού αφού ο χρόνος αντίδρασης του είναι πολύ μικρός προμηθεύοντας συνεχή ροή ζεστού αέρα. 

Αν έχουμε κλασσικά καλοριφέρ με πετρέλαιο ή αέριο το καλύτερο είναι να διατηρείτε την θερμοκρασία του σπιτιού σε ένα χαμηλότερο επίπεδο της τάξεως 18-19 βαθμών Κελσίου τις ώρες που λείπετε. Τις ώρες που είστε μέσα στο σπίτι να την ανεβάζετε στο σημείο που θέλετε και νιώθετε άνετα.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τι συμφέρει για θέρμανση; Αφήνουμε τα καλοριφέρ ανοιχτά όλη μέρα ή οχι;
Τι συμφέρει για θέρμανση; Αφήνουμε τα καλοριφέρ ανοιχτά όλη μέρα ή οχι;
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgaL2QznhMyzg6AW-Svo14gZn8btQjAtPBntMFF2SCHE25c6ocVay3y9Z7My_EyHJ-iWdwi6dke_sanlOH0Ynm1PvJePq75nztgVEQEKWFJ64_Zakq27El2eDcsEN-2Uf-y5HB14ODC39xRuLLC5myBnNNc09Y1lDRnYRvSuL3FZQcQiHNLNJSTAWh3=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgaL2QznhMyzg6AW-Svo14gZn8btQjAtPBntMFF2SCHE25c6ocVay3y9Z7My_EyHJ-iWdwi6dke_sanlOH0Ynm1PvJePq75nztgVEQEKWFJ64_Zakq27El2eDcsEN-2Uf-y5HB14ODC39xRuLLC5myBnNNc09Y1lDRnYRvSuL3FZQcQiHNLNJSTAWh3=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_482.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_482.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy