-->

Αναδίπλωση Παπανδρέου για τη «νοθεία» μετά την κατακραυγή στο ΚΙΝΑΛ

Δεν μίλησα για νοθεία, δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα του Α΄ γύρου, αναφέρει σε νέα επίσημη ανακοίνωση - «Χρειάζεται ευθύνη από όλους», λέ...

Δεν μίλησα για νοθεία, δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα του Α΄ γύρου, αναφέρει σε νέα επίσημη ανακοίνωση - «Χρειάζεται ευθύνη από όλους», λέει η πλευρά Ανδρουλάκη - Οι απαντήσεις της Χαριλάου Τρικούπη για τα τεχνικά προβλήματα στην ψηφοφορία που οδήγησαν σε κάποιες περιπτώσεις σε χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων 

«Τα γυρίζει» η πλευρά Παπανδρέου μετά από την κατακραυγή που ξεσήκωσαν οι προσωπικές καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού περί αλλοίωσης του αποτελέσματος στην κάλπη του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ: στελέχη που πρόσκεινται στον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έλεγαν μετά από τις αντιδράσεις ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε λόγο για «νοθεία», αλλά παρενέβη για να μην καταγραφούν ανάλογα προβλήματα στον β΄ γύρο. 

Μάλιστα, αμέσως μετά την διαρροή από συνεργάτες του Παπανδρέου, βγήκε και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του η οποία τονίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε μίλησε για νοθεία ή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του Α΄Γύρου. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. 

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής». 

Ανοικτές διαδικασίες με διάφανο τρόπο

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας μετά από την καταγγελία του στον ΑΝΤ1, είπε ότι «το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο», δηλώνοντας μάλιστα σίγουρος πως το ίδιο θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι. «Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες» συμπλήρωσε. 

Νωρίτερα, σε γραπτή παρέμβασή του ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προχωρήσει στην καταγγελία ότι η οργανωτική του ομάδα διαπίστωσε μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο διαφορές ανάμεσα στους δηλωθέντες ως ψηφίσαντες και στον αριθμό των ψηφοδελτίων: εν ολίγοις, ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι σε έναν μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων, που έφταναν το 20% του συνόλου, βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ψηφίσαντες – κάτι που παραπέμπει ευθέως σε νοθεία. 

Χαρακτηριστικό της καχυποψίας που διακατέχει το «στρατόπεδο Παπανδρέου» είναι το γεγονός ότι δεν απευθύνθηκαν για εξηγήσεις στην ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία έχουν πλειοψηφία 7-4 , χωρίς να συνυπολογιστούν οι εκπρόσωποι των 6 υποψηφίων, αλλά προτίμησαν να προχωρήσουν σε ευθεία καταγγελία για την αξιοπιστία της διαδικασίας – και μάλιστα με προσωπική δήλωση του ίδιου του κ. Παπανδρέου. 

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής: 

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής. Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής. 

Οργή για την κίνηση Γιώργου 

Μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις κομματικών παραγόντων της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τους παράγοντες αυτούς, η αναντιστοιχία στα δεδομένα που έχουν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους ψηφίσαντες και τον αριθμό των ψήφων που ανακοινώθηκαν, οφείλεται στο γεγονός ότι τα διαστήματα που «έπεσε» το σύστημα (δυο, τρεις φορές μέσα στην ημέρα) υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές που δέχονταν με ομόφωνη απόφαση τον κόσμο που περίμενε να ψηφίσει, σημειώνοντας τα στοιχεία με το χέρι, ώστε να μην δημιουργηθούν ακόμα πιο μεγάλες ουρές και να μην υπάρχει δυσφορία. 

Γι’ αυτό, όπως εξηγούν, εντοπίζεται αυτή η «ασυμφωνία», για την οποία όφειλε η ΕΔΕΚΑΠ να φροντίσει ώστε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν χειρόγραφα να ενσωματωθούν έγκαιρα στο ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι όμως που μάλλον δεν έγινε, επειδή οι εφορευτικές επιτροπές υπέγραψαν ότι με τον συνυπολογισμό των χειρόγραφων καταγραφών, τα ψηφοδέλτια και οι ψηφοφόροι δεν είχαν αποκλίσεις. Σημειώνουν δε με νόημα ότι η ΕΔΕΚΑΠ, πλειοψηφία της οποίας είναι παπανδρεϊκή, έχει εγκρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα ήδη από τη Δευτέρα, άρα αυτή πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει και γιατί δημιουργείται αυτό το θέμα. 

Παπανδρέου στον ΑΝΤ1: «Έχω ζητήσει να διερευνηθούν καταγγελίες από διάφορες περιοχές της χώρας 

«Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την «βόμβα» με τις καταγγελίες που πέταξε για την εκλογική διαδικασία. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλώντας πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι «υπάρχουν καταγγελίες από διάφορα μέρη της χώρας και έχω ζητήσει να διερευνηθούν, για να γίνουν οι εκλογές στον β’ γύρο με διαφανείς διαδικασίες». Σε ερώτημα δε για την επιθετική στροφή που έχει κάνει μετά τον πρώτο γύρο ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι «οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία και εγώ απαντώ σε ερωτήματα πολιτών». 

Όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «άκαπνος» που «χρέωσε» στον κ. Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας ότι «η απάντησή του με στεναχώρησε- ήταν άκαπνοι η Μελίνα, ο Σημίτης, ο Χαραλαμπόπουλος, ή ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου;». Για το debate με τον Νίκο Ανδρουλάκη που δεν γίνεται τελικά, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξηγήσει ότι: «Εγώ απάντησα θετικά σε όλες τις προτάσεις για debate, διότι το θέμα είναι ότι αύριο ο κόσμος επιλέγει την ηγεσία του Κινήματος, πρέπει να ξέρουν οι πολίτες τις θέσεις μας, όμως, δεν υπάρχει απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη, εγώ είμαι εδώ»΄. 

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» -μετά την προεκλογική κόντρα και την ανάδειξη του Ν. Ανδρουλάκη στην ηγεσία- επανέλαβε ότι φυσικά και θα παραμείνει στο κόμμα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Εγώ θα παλέψω για την ενότητα, η οποία διαμορφώνεται μέσα από μια σύνθεση ιδεών». Για το αν το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του οποίου ηγείται, μέσα στο ΚΙΝΑΛ θα μείνει ή θα διαλυθεί, απάντησε πως «στο Συνέδριο που θα πάμε πριν τις εθνικές εκλογές θα αποφασιστεί αν το σχήμα αυτό πρέπει να αλλάξει». Ο ίδιος είπε πως είναι «άτοπη η συζήτηση περί κυβερνητικών συνεργασιών, τώρα πρέπει να μιλήσουμε ποιο είναι το δικό μας πρόγραμμα». 

Απευθυνόμενος τέλος στους πολίτες εν’ όψει του δεύτερου γύρου που δεν ψήφισαν απαραίτητα τον ίδιο στον πρώτο γύρο κατέληξε ως εξής: «Τις θέσεις μου τις ξέρει ο κόσμος, είναι γνωστές, έχω δώσει μάχες και είχα καινοτόμες ιδέες… Στον πρώτο γύρο μπορεί να ψήφισε ο καθένας για μια επιθυμία και μια υποχρέωση, τώρα κρίνεται το μέλλον του Κινήματος, που θα πρέπει να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα και να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αναδίπλωση Παπανδρέου για τη «νοθεία» μετά την κατακραυγή στο ΚΙΝΑΛ
Αναδίπλωση Παπανδρέου για τη «νοθεία» μετά την κατακραυγή στο ΚΙΝΑΛ
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEibOzC8LulohtwLtP1ImywTPDr8gESWuentYR4_n0MFYWMTT1x_IpFIt9JjxM12Vyivhrjq1m_9CkokkwWKgaBOCp0HJYDIvqBny1zc9nSyOV96N-yPMqHNqStSfdJLp0J_AfJCWBPEcUxdx0Dc5Yc_fKDZctd4YxFnKFIkSu-7UOecyHoR_pVKcbAd=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEibOzC8LulohtwLtP1ImywTPDr8gESWuentYR4_n0MFYWMTT1x_IpFIt9JjxM12Vyivhrjq1m_9CkokkwWKgaBOCp0HJYDIvqBny1zc9nSyOV96N-yPMqHNqStSfdJLp0J_AfJCWBPEcUxdx0Dc5Yc_fKDZctd4YxFnKFIkSu-7UOecyHoR_pVKcbAd=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_259.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_259.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy