*Τι έλεγαν οι Λυμπέρης-Χριστοδουλόπουλος... Ακόμη μια συνέντευξη παρωδία χθες του δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη ο οποίος έριξε τις ευθύν...
*Τι έλεγαν οι Λυμπέρης-Χριστοδουλόπουλος...
Συνήθης τακτική των πολιτικών/αυτοδιοικητικών ταγών της Ηλείας θεωρώντας ότι έτσι μένουν στο απυρόβλητο. Και βέβαια κάτι τέτοιες συνεντεύξεις δίνονται μόνο σε φιλικά τους μέσα ενημέρωσης χωρίς κανείς να τολμάει να του απευθύνει ερώτηση.
Τον Σεπτέμβριο 2019 ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αναφορικά με την παραμονή του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα έδωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών το Τμήματος να μετακινηθούν στο Μεσολόγγι.
Τον Ιανουάριο 2020 ο δήμαρχος Λυμπέρης έλεγε: Για να πάρουν από την Αμαλιάδα το Τμήμα Γεωπονίας θα πρέπει να περάσουν πρώτα, «πάνω από το πτώμα μου».
Σε δήλωσή του ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε πώς οι Σχολές στην Ηλεία πρέπει να τυγχάνουν διαρκώς της ανάλογης προσοχής μας με σκοπό την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων ή νέων διεκδικήσεων που μπορεί να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.
Στη δήλωσή του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Τώρα επισήμως ξεκινά το έργο διαχείρισης των Ανωτάτων Ιδρυμάτων, δηλαδή των ΤΕΙ που μετατράπηκαν σε ΑΕΙ και που αναβάθμισαν την Ηλεία - Πύργο και Αμαλιάδα – δηλαδή η υλοποίηση του «Νόμου Γαβρόγλου». Μόνο που εμάς, ως Νομό Ηλείας, μας υποβάθμισαν αφού παρόλο που μας ονόμασαν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τα άφησαν στην τύχη τους. Κάνοντας κριτική στην προηγούμενη Κυβέρνηση και τον Υπουργό της, λέμε πως άφησαν ένα «προμελετημένο έγκλημα για την Ηλεία».
Την σύμφωνη γνώμη της εξέφρασε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας που αποτελεί την ταφόπλακα για τις σχολές της Ηλείας, κατά την διάρκεια συνεδρίασης. Η έγκρισή του πέρασε κατά πλειοψηφία.
Με βάση λοιπόν τα όσα προβλέπει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το Τμήμα Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο συγχωνεύεται με το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών με έδρα την Πάτρα.
Επίσης τα Τμήματα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας που ιδρύεται με έδρα το Μεσολόγγι.
Ολα τα παραπάνω ένα πράγμα αποδεικνύουν: ότι αποτύχατε κύριε Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλε. Αποχωρήστε κι αφήστε τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά, να τα αλλάξουν όλα. Να φέρουν την ανανέωση και την ελπίδα.
Ο Γιάννης Λυμπέρης βλέπει την αποτυχία του -την αποτυχία όλης της δημοτικής του αρχής και τις αντιδράσεις των πολιτών...
Πάμε παρακάτω...
Θα είναι άδικο να πούμε ότι ευθύνες για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Σχολής έχει μόνο ο ίδιος αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κουμπάρο του, πρώην δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Διότι η κατάργηση της Πανεπιστημιακής Σχολής βαραίνει και τους δύο. Διότι όταν ηγείσαι ενός δήμου πρέπει να είσαι προσεκτικός και κυρίως διορατικός. Να μην αφήνεις τα πράγματα να εξελίσσονται κι εσύ να είσαι απλώς κομπάρσος.
Τα μηνύματα έρχονταν από το 2018 αλλά...
Στη συνέχεια ας θυμηθούμε μερικά από αυτά που έλεγαν κι έκαναν οι δύο προαναφερόμενοι αυτοδιοικητικοί ταγοί, οι οποίοι οδήγησαν στην κατάργηση της Σχολής και στη δημιουργία ιδιωτικού ΙΕΚ
Η εποχή Χριστοδουλόπουλου
Τον Φεβρουάριο του 2018 ήδη γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ετσι, στο δημοτικό συμβούλιο του ιδίου μήνα λένε "Οχι σε κλείσιμο του ΤΕΙ Αμαλιάδας" ζητώντας αναβάθμισή του και όχι υποβάθμιση [διαβάστε εδώ...]. Εκεί λένε ότι οποιαδήποτε σκέψη υποβάθμισης ή απομάκρυνσης του Τμήματος από την Αμαλιάδα είναι μη αποδεκτή από το σύνολο των φορέων και των πολιτών της Αμαλιάδας αλλά και της Ηλείας και θα τους βρει κάθετα αντίθετους και διατεθειμένους να αντιδράσουν δυναμικά, ενώ καλούνται και οι βουλευτές του νομού να πάρουν σαφή θέση.
Λίγο νωρίτερα είχε ξεκινήσει η φημολογία από το το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας της Πάτρας, σχετικά με πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να απομακρύνει το τμήμα από την Αμαλιάδα.
Τον Μάιο του 2018 ταράζει τα νερά η θέση- πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του ΤΕΙ ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ Αμαλιάδας, που αναφέρεται στην μετεγκατάσταση του τμήματος στην έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.
Πρόταση η οποία απεστάλη πριν από λίγο καιρό στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται να εξεταστεί και αξιολογηθεί περαιτέρω.
Οι καθηγητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας σε ένα υπόμνημα που ξεπερνά τις 30 σελίδες σε αριθμό, περιγράφουν εκτενώς την όλη κατάσταση του Τμήματος στην Αμαλιάδα, επισημαίνονται όλα τα προβλήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο και την λειτουργικότητα του τμήματος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας και καταλήγουν ότι θεωρούν ως πιο βιώσιμη λύση για το Τμήμα την μετεγκατάστασή του στον φυσικό Ακαδημαϊκό του χώρο, δηλαδή στην έδρα του Ιδρύματος, στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.
Τον ίδιο μήνα πραγματοποιείται συνάντηση του τότε δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με φοιτητές στους οποίους δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα την αναβάθμιση του ιδρύματος.
Τον Οκτώβριο του 2018 ο δήμαρχος Χριστοδουλόπουλος παραδέχεται ότι "φταίμε όλοι εμείς που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα προβλήματα!" Η παραδοχή αυτή γίνεται με αφορμή την συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, στην Αμαλιάδα [διαβάστε εδώ...]
Τον ίδιο μήνα στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Αμαλιάδα, καθώς η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο Μεσολόγγι έχει πυροδοτήσει τη φημολογία, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, περί μεταφοράς του στο Μεσολόγγι υπό τη μορφή Γεωπονικής Σχολής, εν όψει των επερχόμενων αλλαγών που θα επιφέρει η επιχειρούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Επίσης τον Οκτώβριο του 2018 εντάσεις για το ΤΕΙ Αμαλιάδας, στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας, και την φημολογία για μεταφορά του σε άλλη πόλη. Ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει την επόμενη εβδομάδα ειδική συνεδρίαση και να καλεστούν βουλευτές, περιφερειάρχης και ο πρύτανης, να πάρουν θέση στο θέμα και το Συμβούλιο να διατρανώσει την αντίθεσή του.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Λυμπέρη, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ΤΕΙ και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν έχει ξεσηκώσει την πόλη και πρότεινε άμεση επίσκεψη στον Υπουργό Παιδείας για να λάβει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να αγγίξει το ΤΕΙ της Αμαλιάδας και παράλληλα να προχωρήσει το ΤΕΙ στην επέκταση των εγκαταστάσεων με την αξιοποίηση των 7 εκ. ευρώ που είναι εξασφαλισμένα εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια
Ακόμη τον Οκτώβριο υπήρξε κάλεσμα χωρίς ανταπόκριση στη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος φοιτητών Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Αμαλιάδας, καθώς στην σύσκεψη που είχε συγκληθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας αυτοί που παρευρέθηκαν ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανέλαβε πρωτοβουλία να συγκαλέσει την σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα ‘Λειτουργία και μεταφορά του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων που εδρεύει στην Αμαλιάδα’ και να μεταφέρει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών.
[Για να δούμε πόσο ενδιαφέρονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι]
Δημοτικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο και... σε παραιτήσεις θα οδηγηθούν ο Δήμαρχος Ήλιδας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και σε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων εάν κινδυνεύσει η παραμονή του ΤΕΙ Αμαλιάδας. Στην απόφαση που πάρθηκε προχθές είναι και η αναβάθμισή του σε Πανεπιστημιακό Τομέα γεωργικής Παραγωγής, στην υπό ίδρυση Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η αυτή απόφαση θα μεταφερθεί και στον Υπουργό Παιδείας, τον οποίο και θα επισκεφθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ήλιδας, παρουσία των βουλευτών του νομού.
[Ετσι έλεγαν...]
Τον Απρίλιο του 2019 διαβάζουμε: Σε ό,τι αφορά το τμήμα της Αμαλιάδας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επισημάνθηκε προς τον υπουργό ότι είναι «αιτία πολέμου» η μετακίνησή του σε άλλη πόλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο ο κ. Γαβρόγλου όσο και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, αποδέχθηκαν αυτή τη θέση και στο νέο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται η ίδρυση ΑΕΙ Γεωπονικής με έδρα την Αμαλιάδα.
Τον ίδιο μήνα, το Σχέδιο Νόμου, το οποίο διέρρευσε από την ιστοσελίδα e-sos αναφέρει ότι η Αμαλιάδα διατηρεί το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, που εντάσσεται στην Σχολή Γεωπονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ωστόσο κυριαρχεί η άποψη ότι το Τμήμα θα είναι θνησιγενές καθώς ιδρύονται παρεμφερή Τμήματα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι και από την άλλη πλευρά υπάρχει και η Καλαμάτα που αποτελεί πόλο έλξης για τους φοιτητές. Ο δε τίτλος του Τμήματος ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ προκαλεί έντονο προβληματισμό τόσο στον κύκλο των φοιτητών όσο και των καθηγητών.
Επίσης τον ίδιο μήνα διαβάζουμε: Έπειτα από τις συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου από το 2017, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η συζήτηση κατάργησης των ΤΕΙ όλης της χώρας, και την εμπεριστατωμένη πρόταση – μελέτη που κατατέθηκε τον Νοέμβριου του 2018 στον Υπουργό Παιδείας, ανακοινώθηκε ότι η πόλη της Αμαλιάδα μπαίνει ως πρωταγωνιστής στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, ανήκοντας στις μόλις 6 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που θα φιλοξενούν τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο αγώνας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνεται και, επιτέλους, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αμαλιάδα αναβαθμίζεται, αφού η πόλη μας αποκτάει το Τμήμα Γεωπονίας της υπό σύσταση Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ακόμη τον Απρίλιο διαβάζουμε ότι με 147 θετικές ψήφους και 100 αρνητικές εγκρίθηκε χθες το μεσημέρι από τη Βουλή ο νόμος που διαμορφώνει τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την Αμαλιάδα, προβλέπεται η ίδρυση ΑΕΙ Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών
Η εποχή Λυμπέρη
«Θα αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος της Αμαλιάδας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης. Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι εξελέγη Δήμαρχος από τους δημότες του δήμου Ήλιδας με κάποιες υποσχέσεις τις οποίες ονόμασε ‘συμβόλαια’ και τόνισε ότι στην ζωή του όσα συμβόλαια υπέγραψε τα τήρησε και είναι αποφασισμένος να τηρήσει και τα συμβόλαιά του με τους πολίτες.
Ένα από αυτά ήταν και η άρση της αδικίας με το Πανεπιστήμιο στην Αμαλιάδα.
Επεσήμανε ότι ο… ‘περίεργος’ νόμος μετέτρεψε σε όλη τη χώρα τα τμήματα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, πλην του τμήματος της Αμαλιάδας, και άφησε αιχμές για τις ταχύτατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο για την μεταφορά των περισσότερων τμημάτων στο Μεσολόγγι, καθώς επίσης και κατά του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βαρεμένου αλλά και για την απόφαση της πρυτάνεως να ‘χρίσει’ έδρα της σχολής το Μεσολόγγι.
Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η ομόφωνη απόφαση των καθηγητών του Τμήματος Γεωπονίας να μετακινηθούν στο Μεσολόγγι, όπου υπάρχει το σχετικό campus της σχολής.
Ξεκαθάρισε ότι η Αμαλιάδα έχει δώσει τα πάντα για το συγκεκριμένο Τμήμα, παραχωρώντας μάλιστα στο πρώην ΤΕΙ Πατρών κτίρια και οικόπεδο για την ανέγερση του νέου κτιρίου και στηρίχθηκε από την τοπική κοινωνία, προκειμένου η συγκεκριμένη σχολή να δώσει την καινοτομία και άλλη ώθηση στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή.
Τον Οκτώβριο 2019 αιτήσεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να αποχωρήσουν από το τμήμα της Αμαλιάδας υποβάλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας – ένας οι καθηγητές, αφήνοντας ουσιαστικά μετέωρη την ομαλή έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και βέβαια την λειτουργία του ίδιου του Πανεπιστημίου Αμαλιάδας, που με την «βάφτιση» και… «αναβάθμισή» του σε Πανεπιστήμιο δεν βρίσκει τη στήριξη και τα εχέγγυα εκείνα που θα συμβάλλουν αν όχι στην αναβάθμισή του, τουλάχιστον στην λειτουργία του.
Δεκέμβριος 2019: Με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος παρουσίασε το ιστορικό του τμήματος, την προσφορά και τις επενδύσεις που έχει κάνει ο Δήμος Ήλιδας με τη μεταβίβαση του συνόλου των υποδομών του τμήματος. Συζητήθηκε επίσης η κάλυψη των υποδομών φοιτητικής Εστίας και συμπληρωματικών αιθουσών και Εργαστηρίων για τις οποίες είχε εξασφαλισθεί το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που διαγράφηκε τον Απρίλιο του 2019.
Η Πρύτανης δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει ήδη συστήσει θα είναι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον της επιστημονικής εξέλιξης και διασύνδεσης των Πανεπιστημίων της χώρας. Ο Δήμαρχος έδωσε την υπόσχεση ότι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά οι συνθήκες λειτουργίας του τμήματος θα είναι καλύτερες, καθώς οι υποδομές αυτές θα βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος.
Με την αποφασιστική συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη ο Δήμαρχος Ήλιδας διαβεβαίωσε πως θα συμβάλει με κάθε μέσο και με όποιον τρόπο χρειαστεί στην υποστήριξη του τμήματος Γεωπονίας, του οποίου η λειτουργία είναι καθοριστική για ολόκληρο το Νομό Ηλείας, που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες την πιο δυναμική Αγροτική Οικονομία.
Τον Φεβρουάριο 2020 με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για τα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Διγαλάκη, συναντήθηκαν χθες ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας της Αμαλιάδας και οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω για την αναβάθμισή του.
Εξετάσθηκε έτσι κάθε παράμετρος που θα μπορούσε να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή με την ενίσχυση σε καθηγητές, την διασφάλιση ομαλής και ασφαλούς πορείας του, την ακόμη μεγαλύτερη σύνδεσή του με τον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή, ενώ παράλληλα έγινε συζήτηση και σε θέματα αναβάθμισης του προγράμματος σπουδών.
Νοέμβριος 2020: Αναφορικά τη σχολή Γεωπονίας της Αμαλιάδας, ο κ. Λυμπέρης, ανέφερε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να πλαισιωθεί με ακόμα ένα τμήμα που θα ισχυροποιήσει την παρουσία του στην περιοχή και ουσιαστικά θα μετατραπεί σε campus. Συμπλήρωσε δε πως ήδη έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες, προκειμένου να βρεθούν οι χρηματοδοτήσεις ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της Β΄ φάσης των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Φεβρουάριος 2021: Ως τον «τόπο των καταραμένων» αντιμετωπίζεται η Ηλεία από την Πολιτεία, ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης, οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά από την απόφαση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η κατάργηση του ΑΕΙ Μουσειολογίας του Πύργου και η μεταφορά της σχολής Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι.
Μάρτιος 2021: Ο κ. Λυμπέρης, στη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι πολίτες δεν θα «επιτρέψουν σε κανέναν να υφαρπάξει τη σχολή Γεωπονίας από την Αμαλιάδα» επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία, όπως είπε «πανηγύριζε τη στιγμή που η τότε Κυβέρνηση άφηνε ένα «ορφανό» τμήμα στην πόλη, μεταφέροντας την έδρα της σχολής στην Αιτωλοακαρνανία». Από τότε, είπε ο Δήμαρχος «φωνάζαμε και δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από την τότε δημοτική αρχή, πως θα μας κλείσουν».
Σε άλλη του δήλωση, τον ίδιο μήνα λέει: «Επιμένω ότι η Αμαλιάδα και γενικότερα ο Νομός Ηλείας, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς σχολή Γεωπονίας. Τι θα πει ο κύριος Υφυπουργός ή η Υπουργός, θα το δούμε. Υπάρχει όμως και ο Πρωθυπουργός».
Στα τέλη επίσης του ίδιου μήνα λέει πάλι: «Να ανασταλεί η απόφαση – Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, καθολική και σφοδρή Να εργαστούμε από κοινού και να βρούμε λύση για το συμφέρον των κοινωνιών στη Δυτική Ελλάδα»
Μάιος 2021: «Η αντίδραση, θα είναι τόσο σφοδρή, όσο απαξιωτική είναι η συμπεριφορά της Πολιτείας στους κατοίκους της Ηλείας» δήλωσε σε έντονο ύφος ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, μετά την διαφαινόμενη απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην οριστική κατάργηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – σχολές ΑΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα – του Νομού μας. Ο κ. Λυμπέρης, τονίζοντας πως «δείξαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έπρεπε και άξιζε στον Υπ. Παιδείας και την Πολιτεία» κάλεσε όλους τους κατοίκους της Ηλείας σε διαρκή αγώνα απέναντι σε αυτούς που «μας θεωρούν και μας συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς».
Τον ίδιο μήνα: Π. Αντωνακόπουλος και Γ. Λυμπέρης επεσήμαναν ότι δεν θα αφήσουν να «περάσει έτσι», μια ακόμη απόφαση απαξίωσης της Ηλείας, προαναγγέλλοντας μια σειρά κινητοποιήσεων και μετά τη συγκέντρωση αυτή στον Πύργο. Μάλιστα, είπαν από κοινού: «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…».
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Αλλωστε, τι μπορεί ένας σχεδόν 70άρης να προσφέρει σε μια εποχή όπου όλα έχουν αλλάξει; Τίποτα. Κάποιοι, δυστυχώς, με... δεκανίκια θέλουν να διατηρηθούν σε θέσεις έστω και αν βλέπουν ότι οι "δυνάμεις" κυρίως πνευματικές έχουν στερέψει.