-->

"Δεν ξέρω τι κατάρα κυνηγάει τον πανέμορφο Νομό μας..."

* Χρήστος Χριστοδουλόπουλος:   Φταίμε όλοι εμείς που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα προβλήματα ! * Νίκος Σαψάλης: Προχωράμε σαν Ομοσπο...


* Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: Φταίμε όλοι εμείς που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα προβλήματα!

* Νίκος Σαψάλης: Προχωράμε σαν Ομοσπονδία κι ελπίζουμε τους επίσημους φορείς να είναι μαζί μας για να δώσουμε λύσεις.

Στον απόηχο της μεγάλης και σπουδαίας συνεδρίασης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, [διαβάστε εδώ...], αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους στο newsgf.net, τόσο ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης.

Και οι δύο τονίζουν ότι χρειάζεται η συσπείρωση όλων ώστε τα χρόνια μεγάλα προβλήματα του Νομού να οδηγηθούν, επιτέλους, σε λύσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ 

Πράγματι η συνάντηση της ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελ/σου και νοτιοδυτικής Ελλάδας, κατά την άποψη μου, για την Αμαλιάδα και για το νομό ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση να γίνει εδώ, διότι μας δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουμε σαν νομός με πάνω απ΄ όλα το θέμα της Ολυμπίας οδού, αλλά και το θέμα του σιδηροδρόμου, του αεροδρομίου, του νοσοκομείου και όλα τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν το τόπο μας επί σειρά ετών.

Είπε ο πρόεδρος ότι αυτά που αναδείξαμε πριν ενάμισι χρόνο, δυστυχώς, είναι τα ίδια που πάλι συζητήσαμε με την προσθήκη, βέβαια, και κάποιων νέων. Τι σημαίνει αυτό: Ότι δεν κινείται η πολιτεία προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν προχωράει να λύσει τα προβλήματα που έχουμε σαν Νομός. Παραμένουμε ακόμη στη φάση του να μη μπορεί να αναπτυχθεί ο τόπος μας γιατί δεν έχουμε πρόσβαση, δηλαδή, να δυσκολεύεται κάποιος να έρθει στην Ηλεία περνώντας αυτό τον δρόμο-καρμανιόλα. Δεν έχουμε αεροδρόμιο, δεν έχουμε τρένο, άρα είμαστε αποκλεισμένοι. Δίπλα μας είναι η Καλαμάτα και είδαμε πως άλλαξε το τοπίο. Με το που έφτασε ο δρόμος πήγε και το αεροδρόμιο.

Αυτό που θα ήθελα εγώ να κρατήσω και να πω ότι δεν πρέπει αυτές οι συσκέψεις να είναι μόνο για να βγει ένα ψήφισμα. Η Ομοσπονδία αυτή έχει μια μεγάλη δυναμική. Έχει 60 εμπορικούς συλλόγους. Να γίνει λοιπό αρωγός στις προσπάθειές μας. Να κληθεί η Ομοσπονδία να φωνάξει για τον δρόμο που στις 29 του μηνός πάμε πάλι στον υπουργό. Να ενώσει τη φωνή της μαζί μας, γιατί άλλο ν' απεργήσουμε εμείς κλείνοντας την Αμαλιάδα και τον Πύργο και άλλο να έχουμε αρωγούς ολόκληρη την Ομοσπονδία, να παγώσει η Πελοπόννησος. Δεν είμαστε ξεκομμένοι. Τα νησιά το ίδιο. Έρχονται εδώ και βγαίνοντας από την Κυλλήνη στον εθνικό δρόμο αντιμετωπίζοντας κι αυτοί το ίδιο πρόβλημα. Το αεροδρόμιο δεν επηρεάζει μόνο εμάς. Αν έρθει κίνηση εδώ, επειδή έχουμε το brand name της Ολυμπάς, θα πάει και παραδίπλα, θα πάει και απέναντι στα νησιά. Γι αυτό λέμε ότι τους αφορά όλους.

Αυτές οι συσκέψεις, λοιπόν, είναι καλές όχι μόνο για να βγαίνει ένα ψήφισμα που θα αναφέρει τα προβλήματα, αλλά να τα στηρίζουμε, να τα υποστηρίζουμε και να τα ακολουθούμε. Να ενώσουν τη φωνή τους και να έρθουν μαζί μας σε όποιες κινητοποιήσεις δρομολογήσουμε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το τόπο μας».

Σε ερώτηση του newsgf.net, ποιος φταίει και ο Νομός παραμένει επί πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση, ο κος Χριστοδουλόπουλος απάντησε: 

«Είναι ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται αυτόματα στον καθένα μας. Διαχρονικά, εδώ και 20-25 χρόνια αυτός ο νομός, λες κι έχει κατάρα, είναι απομονωμένος από τον κόσμο. Λες και κάποιοι έχουν βαλθεί, αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος και λέγεται Ολυμπία, και μας έχει κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο, να μη τους δίνεται η δυνατότητα να έρθουν να την επισκεφθούν. Την Ήλιδα, την Ολυμπία, το Χλεμούτσι κ.λ.π. Αυτή την πανέμορφη γη της επαγγελίας που λέγεται 'Ηλεία', δεν ξέρω τι κατάρα την κυνηγάει.

Χρόνια τώρα είχαμε το πρόβλημα με τα σκουπίδια, είχαμε το πρόβλημα με την πρόσβαση, δηλαδή δρόμο, αεροδρόμιο, σιδηρόδρομο, λιμάνια. Φταίμε πρώτα εμείς. Πρώτα απ’ όλα, όλοι εμείς που δεν διαχειριστήκαμε σωστά αυτά τα θέματα. Αν είχαμε αντιδράσει και δεν μας θεωρούσαν δεδομένους διότι τα δύο μεγάλα κόμματα επί σειρά ετών έπαιρναν τεράστια ποσοστά. Είτε ήμασταν με τη Νέα Δημοκρατία είτε με το ΠΑΣΟΚ. Άρα οι κυβερνήσεις, με την απλή λογική, έλεγαν ότι 'άστους αυτούς είναι δικοί μας'.

Αν είχαμε όμως κλείσει το νομό για μια εβδομάδα, για δέκα ημέρες, να μη φεύγουν τα αγροτικά μας προϊόντα, να μη δώσουμε την φλόγα, να μη γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες εάν δεν φτιάξουν πρώτα τον δρόμο που πάει στην Ολυμπία. Μιλάμε για Ολυμπιακή οδός, όταν σταματάει στον Πύργο και δεν φτάνει στην Ολυμπία. Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, φταίμε εμείς. Να ρίξω ευθύνες σε άλλους; Όχι, εμείς φταίμε».


NIKOΣ ΣΑΨΑΛΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 

«Το διήμερο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, που έγινε στη πόλη της Αμαλιάδας, στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήρθαν πολλοί φορείς.

Βέβαια περιμέναμε και άλλους, όπως περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, να έρθουν για να ενημερωθούν, να μάθουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και όλος ο νομός Ηλείας, να είναι μαζί μας ώστε να βγάζαμε ένα κοινό ψήφισμα και όλοι μαζί να παλέψουμε να λυθούν, επιτέλους, αυτά τα χρόνια προβλήματα.

Εμείς σαν Ομοσπονδία, πήραμε τις αποφάσεις μας, θα βγει ψήφισμα για όλα τα θέματα που τέθηκαν και θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία. Προχωράμε σαν Ομοσπονδία κι ελπίζουμε τους επίσημους φορείς να είναι μαζί μας για να δώσουμε λύσεις».

Διαβάστε επίσης...

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα: Συζητούν όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού Ηλείας [video-φωτογραφίες-δηλώσεις]

Αμαλιάδα: Εξαιρετικός ο Νίκος Σαψάλης, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Η αντιπαράθεση ανήκει στο παρελθόν....

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : "Δεν ξέρω τι κατάρα κυνηγάει τον πανέμορφο Νομό μας..."
"Δεν ξέρω τι κατάρα κυνηγάει τον πανέμορφο Νομό μας..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-V1F3jHcY9Id36aGdCgN3TxsMN4EX7NlD_utxrhA9KpWO6Ww9tp0sGAXJLZ5n3rq9tezP_N0EpH_MCCosNauLAa_0fFVCwHDTpPcLEsjaPiNrm0w8hNcPRamKnheWuoODM6S8yvG6nmM/s640/nomos-ileias_imagelarge.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-V1F3jHcY9Id36aGdCgN3TxsMN4EX7NlD_utxrhA9KpWO6Ww9tp0sGAXJLZ5n3rq9tezP_N0EpH_MCCosNauLAa_0fFVCwHDTpPcLEsjaPiNrm0w8hNcPRamKnheWuoODM6S8yvG6nmM/s72-c/nomos-ileias_imagelarge.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_262.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_262.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy