-->

Τάκης Αντωνακόπουλος: "Δεν δέχομαι απόπειρα σπίλωσης από κανέναν... Είμαι σκληρός στα νοήματα, όχι στις λέξεις..."

Συνέντευξη μας παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος και απάντησε σε ερωτήματα που του θέσαμε όπως για τον Διαχειριστι...

Συνέντευξη μας παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος και απάντησε σε ερωτήματα που του θέσαμε όπως για τον Διαχειριστικό Ελεγχο, για συμπεριφορές κάποιων αλλά και για τις δικές του σκληρές απαντήσεις όταν προκαλείται. 

Εμείς ελέγχουμε και τους εαυτούς μας...

-Γιατί κάνετε τώρα Διαχειριστικό Ελεγχο, ενάμιση χρόνο περίπου πριν τις δημοτικές εκλογές και δεν κάνατε όταν αναλάβατε; 

"Είναι πολύ απλή κι εύκολη η απάντηση. Συνήθως έτσι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι και όλο αυτό χανόταν σε μια ανάλυση εκδικητικής ρεμβασιστικής συμπεριφοράς. Εμείς θα ελέγξουμε και τους εαυτούς μας. Ο Ελεγχος είναι από το 2011 μέχρι και το 2022. Εξάλλου τους εαυτούς μας τους ελέγξαμε πρώτοι διότι είμαστε από τους πρώτους δήμους που υλοποιήσαμε το νόμο, την υποχρεωτικότητα του νόμου, να κάνουμε εσωτερικό έλεγχο. 

Υπάρχει νόμος του '21 που λέει ότι υποχρεωτικά οι δήμοι, όταν δεν έχουν δομή εσωτερικού ελέγχου, στον εσωτερικό κανονισμό που εμείς δεν έχουμε, ούτε πιστοποιημένους υπαλλήλους έχουμε, άρα υπάρχει μια λίστα πιστοποιημένων ορκωτών στο υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί μέσω πρόσκλησης παίρνουμε έναν ορκωτό ελεγκτή, ο οποίος μας κάνει τον εσωτερικό έλεγχο. 

Ενημερώσαμε γι' αυτό γιατί δεν χρειάζεται έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Να σας πω ότι ο ορκωτός ελεγκτής κάνει μια αποτύπωση λογιστική ενώ ο εσωτερικός έλεγχος πάει πιο βαθιά. Ελέγχει πληρωμές, ελέγχει τιμολόγια και άλλα πράγματα".

Εχουμε προβλήματα...

-Ελέγχει και την απόδοση των υπαλλήλων; 

"Οχι ακριβώς, γι' αυτό έγινε αξιολόγηση. Κάναμε και αξιολόγηση. Στον Πύργο έχουμε προβλήματα. Εχουμε προβλήματα λόγω έλλειψης μεγάλου αριθμού προσωπικού. Εχουμε προσωπικό γερασμένο κι έχουμε κακές πρακτικές από το παρελθόν. Δεν υπήρχε εκπαίδευση των ανθρώπων. Δηλαδή δεν έχουν αφομοιώσει καινούργια τεχνογνωσία. Αγνοούν ακόμα και τους καινούργιους νόμους. Είναι σοβαρά προβλήματα αυτά, τα οποία ασκούν διοίκηση σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Γιατί δεν υπήρξε επίσπευση αυτής της διαδικασίας από κάποια πολιτική αρχή. Εμείς έχουμε εδώ τον εσωτερικό έλεγχο, τον ορκωτό, τρεις φορές την εβδομάδα και λειτουργεί πλέον με τους υπαλλήλους. 

Ο ορκωτός έχει και συμβουλευτική υπηρεσία. Υπάρχουν καινούργιες εξελίξεις στους νόμους όπου με υπογραφή του ορκωτού -υπάρχει μια άλλη διαδικασία- να πληρώνεις τον κόσμο όταν ο υπάλληλος από άγνοια ή φόβο δεν εγκρίνει. Δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα έρθει η φώτιση στον κάθε υπάλληλο για να πληρώσει. Η αγορά περιμένει. Εδώ υπήρξαν άλλες πρακτικές. Κι επιμένουν ακόμη κάποιοι την άγνοιά τους να την θεωρούν συγκριτικό πλεονέκτημα. 

Βγαίνουν πολλά πράγματα, όπως ότι στο 1.400 ήταν εντελώς εσφαλμένη η αντίληψή τους για να μη πω προκατειλημμένη κάποιων και ήταν κόλαφος η καθολική απόφαση της μείζονος του ελεγκτικού, 27 ανώτατοι δικαστές που είπαν ότι σαν υπάλληλοι έχετε λάθος, γι' αυτό που τους λέγαμε εμείς. Διότι εμείς ρωτάμε πριν κάνουμε κάτι, ρωτάμε πιο ειδικούς.

Με τους υπαλλήλους έχουμε δει και τραγωδίες. Λάθη των λαθών και μετά ο εισαγγελέας δεν καλεί τον υπάλληλο αλλά τον αιρετό. Να τα λέμε και αυτά. Και όταν τους λες παιδιά μάθετε κάτι το λένε μπούλινγκ. Ζήσαμε καταστάσεις και προσπαθούμε να διορθώσουμε βαδίζοντας στο 2022. Να γίνουμε ένας σύγχρονος δήμος με σύγχρονες πρακτικές, με αφομοιώσεις νέας τεχνογνωσίας, να εφαρμόζουμε όλες τις αρχές της καλής και χρηστής διοίκησης. 


Μπλέξαμε με... "ντετέκτιβ"...

Υπάρχουν πολλά. Πήγε ένας τις προάλλες στην Αποκεντρωμένη για τα καύσιμα. Εχουμε μπλέξει με... "ντετέκτιβ". Από την Αποκεντρωμένη έχουμε γεμίσει ένα ντουλάπι με δικές τους απορρίψεις. Και για τα καύσιμα ήρθε αρνητική από την Αποκεντρωμένη. Και άλλα. Είναι και το αιρετό προσωπικό που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, παρά μόνο διαβολή, συκοφαντία, ατμόσφαιρα υποψίας και δολοπλοκίας. Η σχολή του Μεσοπολέμου. Θα σε εμποδίζω να κάνεις έργο και θα σε συκοφαντώ. Ανθρωποι που λένε ότι θέλουν να φτιάξουν τον Πύργο έτσι προχωράνε; 

Για να φτάσουμε εδώ, για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται πολιτικές όπως για το νερό όπου από 200.000 βλάβες κατεβήκαμε σε 10.000, το τέλος Ερυμάνθου από 3 ευρώ το κάναμε 1,5 και του χρόνου δεν θα υπάρχει. Οτι έχουμε μελέτες κι εντάσσουμε έργα για  τα φωτοβολταικά για τη μείωση του κόστους ενέργειας δεν είναι πολύ σημαντικό; Για να φτάσουμε όμως εδώ χρειάστηκε ενάμιση χρόνος προετοιμασίας και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας, με τον μισό κόσμο να νοσεί, με ειδικές και γενικές άδειες, σε μνημονιακά χρόνια, να έχουν μειωθεί σημαντικά οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι και με τα ΕΣΠΑ να έχουν φρενάρει. 
Αυτά δεν είναι προς όφελος του πολίτη; Αυτά δεν είναι πολιτικές; Μόνο τα τσιμέντα είναι;

Μα, δεν έχουν αντιληφθεί σε πιο νέο περιβάλλον ζούμε; Εχουν αλλάξει τα πάντα, γι' αυτό κι εμείς ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική πολιτική. Να προσλαμβάνουμε ανθρώπους να έχουν ένα μεροκάματο, να υπάρχει κοινωνική βοήθεια, να δίνουμε στα παιδάκια την όποια βοήθεια μπορούμε, την ευκαιρία να διασκεδάσουν".

Κάνουμε αγώνα να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία...

-Η κοινωνία δεν πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε αυτούς;

"Φυσικά, να τους καταγγείλει αυτούς τους τύπους που κινούνται στα πέριξ και στα θολά και έχουν λάσπη κι ένα μυστρί καθημερινά. Ετσι θα πάμε; Με αυτούς; Κάνουμε αγώνα να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, στο βαθμό που μπορούμε, για το νερό, την καθαριότητα, να μην κάνουμε αυξήσεις γιατί θέλουμε να δώσουμε αυτά τα κοινωνικά αγαθά στον κόσμο. Κι έργα κάνουμε στον βαθμό που το σύστημα το επιτρέπει. Επεμβαίνουμε δυναμικά όταν χρειάζεται και πάλι λένε. 

Είμαστε δήμος έκτακτης ανάγκης και πρέπει να περιμένουμε κανά δυο χρόνια όταν γίνονται ζημιές όπως στο βουνό του Κατακόλου ή όταν έσπασε ο κεντρικός αγωγός στον Αγιο Γεώργιο κι έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι θα περιμένουμε και δεν θα δημοπρατούμε αμέσως; Γιατί είμαι εδώ; Για να ικανοποιώ την διεστραμμένη ανάλυση εγκεφάλων διαφόρων; Να μη κάνουμε τίποτα και απλώς να παρακολουθούμε; Τι θέλουν τελικά κάποιοι τύποι να γίνει σε αυτή την πόλη;"

Είμαι αποκαλυπτικός...

-Εχετε αναρωτηθεί μήπως και η δική σας συμπεριφορά είναι προκλητική; Είστε σκληρός κάποιες φορές στις τοποθετήσεις σας.

"Οχι, δεν είμαι σκληρός. Οι εκφράσεις μου είναι κόσμιες. Είμαι όμως αποκαλυπτικός..."

-Στην υπόθεση Χαικάλη δεν νιώθετε ότι ήσασταν απότομος;"

"Τι λέτε; Βγήκε ο σύλλογός του με 7-0 και τους πάει για διαγραφή. Ανθρωποι που έχουν ταυτιστεί με τέτοια θέματα  κι εμείς θα είμαστε με την ευγένεια και το μη μου άπτου; Η υποχωρητικότητα,  ο ενδοτισμός και η συνενοχή σε μένα δεν ταιριάζει. 

Εδώ είναι καθαρά τα πράγματα. Η ζωή στηρίζεται σε αξίες και αρχές. Παραβίασαν αρχές. Δεν είναι δικαστήριο. Η κοινωνική συμπεριφορά και πολιτική δεν είναι ποινικό αντικείμενο δικαστηρίου. Οι αξίες κρίνονται στην καθημερινότητα. Οταν είσαι ανεκτικός, ενδοτικός ή ταυτίζεσαι με το κίνημα της έμφυλης βίας νομίζω πως δεν χρειάζεσαι ευγένεια".

-Μήπως στήνουμε στον τοίχο ανθρώπους για τους οποίους κανένα δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί εναντίον τους.

"Η έμφυλη βία, ο ρατσισμός δεν είναι κατά ανάγκη αδίκημα που βεβαιώνεται στα δικαστήρια. Βεβαιώνεται καθημερινά από την συμπεριφορά των ανθρώπων. Κοινωνικές πρακτικές καταδικάζω, δεν είπα ότι είναι ένοχος να τον στείλω στο δικαστήριο. Εδώ βρήκαν κάποιοι λίγοι, ο σύλλογος των 20 μυστήριων, που λέω εγώ στον Πύργο, αυτοί οι άξεστοι που βρίζουν, γράφουν στο facebook, εδώ βρήκαν την ευαισθησία τους; Και για την τέχνη; Που ηθοποιός σημαίνει φως. 

Είναι τόσο υποκριτικοί, μεροληπτικοί κι εμπαθείς κάποιοι. Δεν μιλάω σκληρά τώρα, αποδίδω τα χαρακτηριστικά τους. Δεν μπορεί να ταυτίζεσαι όταν το σύστημά τους τον έχει αποβάλλει, όλη η χώρα. Δηλαδή όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι κι εσύ τι;"

-Τι λέτε για τις φραστικές επιθέσεις που δέχεστε;

"Αυτοί οι λίγοι είναι προβληματικοί άνθρωποι. Προβληματικοί είναι γιατί σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι μας. Προβληματικοί με πολλά προβλήματα, όχι λίγα. Αλλά σε κάθε κοινωνία δεν υπάρχουν και διαταραγμένες προσωπικότητες; 

Δεν κάνω κανενός χάρη γιατί εγώ είμαι και στα σαλόνια και στα αλώνια και μπορώ παντού να απαντάω, γι' αυτό και σε κάποιους απαντάω με τον τρόπο μου για να μαζευτούν λίγο. Νομίζουν ότι θα βρίζουν κι εγώ δεν θα τους απαντάω; Θα γίνω σάκος του μποξ για κάθε, μη τον χαρακτηρίσω, που θα βρίζει; 

Πάνω απ' όλα βάζω την ακεραιότητα της προσωπικότητάς μου όπως την έχω οικοδομήσει. Δεν δέχομαι από κανέναν τέτοιου είδους απόπειρα σπίλωσης. Και θα είμαι σκληρός, και στις απαντήσεις γιατί δεν κάνω χρήση δικαστικών μέσων. Οχι σαν κάτι δικηγοράκια που συνεχώς λένε θα σου κάνω μήνυση και αγωγή. Υπάρχουν τέτοιοι. 

Ξέρετε που είμαι σκληρός; Στα νοήματα, όχι στις λέξεις. Δεν γίνεται κάποιοι να το παίζουν εισαγγελείς. Ας βουτάνε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν ή γράψουν".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τάκης Αντωνακόπουλος: "Δεν δέχομαι απόπειρα σπίλωσης από κανέναν... Είμαι σκληρός στα νοήματα, όχι στις λέξεις..."
Τάκης Αντωνακόπουλος: "Δεν δέχομαι απόπειρα σπίλωσης από κανέναν... Είμαι σκληρός στα νοήματα, όχι στις λέξεις..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhQhasNXB_shtO2w2vT5z-X_U6h4cB4N96jYMQVxDBfm7v7PCvnASs6EgRkYidLX1sbd78dmNKlc8WbdHrtE2W5UTi197RItZKVO-XJqjebXBtf7pmHu1PDHqYICBI-Pjyis_44gu3LsT7GStkjCnoKkZM63cueUqgDotpQN5s2m1G9rccMwIOHL8Xx=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhQhasNXB_shtO2w2vT5z-X_U6h4cB4N96jYMQVxDBfm7v7PCvnASs6EgRkYidLX1sbd78dmNKlc8WbdHrtE2W5UTi197RItZKVO-XJqjebXBtf7pmHu1PDHqYICBI-Pjyis_44gu3LsT7GStkjCnoKkZM63cueUqgDotpQN5s2m1G9rccMwIOHL8Xx=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_889.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_889.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy