-->

«Η πρώτη σπουδαία δομή Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία»

Την ικανοποίησή του για την επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας ως έδρας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιώ...

Την ικανοποίησή του για την επιλογή της Αρχαίας Ολυμπίας ως έδρας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Αθλητισμό στην Πάτρα.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε: 


«Την Ολυμπία πολλές φορές την αντιμετωπίζουμε σαν ένα τμήμα του παγκόσμιου Αθλητικού και Ολυμπιακού κινήματος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. 

Η Ολυμπία αποτελεί μήτρα και τροφό του παγκόσμιου Αθλητικού κινήματος. Η Ολυμπία, οι οικουμενικές αξίες που εκπορεύονται από αυτή, το ευ αγωνίζεσθαι, η ειρήνη, η έννοια του αγώνα, είναι αυτά που μεταλαμπαδεύει και στο σύγχρονο κόσμο. Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο ο Αθλητισμός ήταν ένα από τα δύο κομμάτια της Παιδείας -για να θυμηθώ έναν Γερμανό ελληνιστή, τον Βέρνερ Γιέργκερ, ήταν η Παιδεία με το Π κεφαλαίο. 

Η Ολυμπία αυτή τη στιγμή, στο παγκόσμιο αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα, μετέχει με δύο σπουδαίες στιγμές κάθε δύο χρόνια, μοναδικές για τη χώρα και θα έλεγα τις σπουδαιότερες για την εξωστρέφεια της χώρας. Δεν νομίζω να βρίσκεται αυτή η χώρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου σε όλους τους δέκτες μπροστά στα μάτια όλων των λαών περισσότερο από τις δύο στιγμές των Αφών της Ολυμπιακής Φλόγας για τους θερινούς και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Αυτό λοιπόν το εθνικό κεφάλαιο που από μόνο του είναι μοναδικό, έχετε την εντύπωση ότι η Πολιτεία διαχρονικά το έχει τιμήσει όπως πρέπει; Στην Ολύμπια ντρεπόμαστε να πούμε, ακόμα και στις μικρότερες προτάσεις για αθλητικές εκδηλώσεις, ότι δεν έχουμε χώρους ούτε για τα αγωνίσματα στίβου ούτε καν για μερικά των βαρέων αγωνισμάτων, ούτε ένα κουλουάρ.
Τι ακριβώς λοιπόν είναι η Ολυμπία και πώς τη μεταχειρίστηκε η ελληνική Πολιτεία μέχρι σήμερα; Εμείς ως Δημοτική Αρχή αυτό το έχουμε θέσει ως πρώτο στόχο. Μπορεί ένα τέτοιο έργο να μην να έχει μία μελέτη κόστους - οφέλους με θετικό πρόσημο, αλλά δεν ξέρω καμία αθλητική εγκατάσταση στη χώρα που να είναι προσοδοφόρα και βιώσιμη. 

Η Ολυμπία δεν δικαιούται μία συνεισφορά από την Πολιτεία της τάξεως λίγων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για να υπάρξει μία αθλητική εγκατάσταση; Με την εμβέλεια και τη σαγήνη της Ολυμπίας στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, πιστεύουμε ότι θα γίνει και βιώσιμη. Αυτό είναι ένα παράπονο. Δεν δούλεψε κάνεις από την κεντρική Πολιτεία μέχρι κάτω -για να λέμε και την αυτοκριτική μας. Οφείλω όμως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον παριστάμενο Υπουργό κ. Πέτσα για την τεράστια βοήθεια που προσφέρει όλο το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την πυρκαγιά προς την Ολυμπία για να μπορεί να ετοιμαστεί και να είναι ώριμη. 

Με τη σπουδαία βοήθεια της Περιφέρειας που μαζί κάναμε μία πολύ συστηματική δουλειά για να κάνουμε ευκαιρία την καταστροφή της Ολυμπίας για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια, θα έχουμε ένα Ειδικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης που ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα το θέσει ψηλά, εκεί που πρέπει, για να μπορεί η Ολυμπία όχι μόνο να αποκατασταθεί από την πυρκαγιά αλλά να ανασυγκροτηθεί. Θέλω να συγχαρώ τον Υπουργό τον κύριο Αυγενάκη, όταν πριν από ένα χρόνο μας κάλεσε με τον Περιφερειάρχη, μετά από προγενέστερη συζήτηση μαζί του, για να μας πει ότι, παρά τις πιέσεις που δέχεται από όλη την Ελλάδα, επιλέγει το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών να έχει έδρα την Αρχαία Ολυμπία και ένα χρόνο μετά το έχει κάνει πράξη. 

Τον ευχαριστούμε όχι μόνο εγώ αλλά και όλη η περιοχή. Είναι η πρώτη σπουδαία δομή Παιδείας που παίρνει η Αρχαία Ολυμπία -χωρίς να υποστέλλουμε τη σημαία για σπουδαιότερα πράγματα στον τομέα της Παιδείας. Ευχαριστούμε και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ιδιαίτερα τον κ. Αλεξόπουλο που έχει δουλέψει μαζί μας για αυτό το σκοπό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν αυτό να μη μείνει ένα γράμμα ενός νόμου και μία εξαγγελία, αλλά να γίνει πράξη με στόχο το επόμενο φθινόπωρο να έχουμε και τους πρώτους επιμορφούμενους στην Αρχαία Ολυμπία».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Η πρώτη σπουδαία δομή Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία»
«Η πρώτη σπουδαία δομή Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidtoli1Fj5_Ag5hgYBpcUcquq3GeePLqLcYmLSt6-gLyMCAd7M2L7_bBVJSR876Tofr8NrUFnePer1kvyINYyrU3pDgvXZskmIb3zgMtm1QYh2phm2lZWWU_ld2Dma0sQOVeG4iZ9oaP83vgyUuzzbjACIy4v2nngpDV4ImVkmORAkr_4guL-qnR5b/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-09_142146_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidtoli1Fj5_Ag5hgYBpcUcquq3GeePLqLcYmLSt6-gLyMCAd7M2L7_bBVJSR876Tofr8NrUFnePer1kvyINYyrU3pDgvXZskmIb3zgMtm1QYh2phm2lZWWU_ld2Dma0sQOVeG4iZ9oaP83vgyUuzzbjACIy4v2nngpDV4ImVkmORAkr_4guL-qnR5b/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-09_142146_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/04/blog-post_541.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/04/blog-post_541.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy