-->

Θα είναι το τέλος της Ν.Δ. όπως τη γνωρίσαμε

  Για να φτάσουμε στο σημείο να συνεργαστούν ξανά η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη πρέπει να προηγη...

 

Για να φτάσουμε στο σημείο να συνεργαστούν ξανά η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη πρέπει να προηγηθούν αρνητικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα τέτοιες, που να καθιστούν τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού απαραίτητη. 

Από τον Μανώλη Κοττάκη

«Πολιτικές» σημαίνει πως θα ζήσουμε πάλι μία ραγδαία απονομιμοποίηση του πολιτικού μας συστήματος και ότι η Νέα Δημοκρατία του 40% θα καταγράψει στις κάλπες ένα τέτοιο ποσοστό, που θα την υποχρεώσει να αναζητήσει σύμμαχο για να κυβερνήσει τη χώρα. «Οικονομικές» σημαίνει ότι η πατρίδα μας μπορεί να ζήσει πάλι μνημονιακού τύπου καταστάσεις λόγω μίας νέας κρίσης χρέους, εξαιτίας της απότομης αύξησης των επιτοκίων δανεισμού και εν όψει αυτής το μη αυτοδύναμο πρώτο κόμμα θα ζητήσει τη βοήθεια του τρίτου για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της διακυβέρνησης. 

Ωστόσο αυτή τη φορά, εάν ο κύριος Ανδρουλάκης αναγκαστεί κατόπιν έξωθεν πιέσεων να μετάσχει σε μία τέτοια κυβέρνηση εναντίον της θελήσεώς του, τα πράγματα θα είναι ριζικά διαφορετικά σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά. Αλλο να συγκυβερνάς με το ΠΑΣΟΚ του 4% και άλλο να συγκυβερνάς με το ΠΑΣΟΚ του 10%. Αλλάζει το κέντρο βάρους της διακυβέρνησης. 

Οι σοσιαλιστές από κομπάρσοι του παρελθόντος θα γίνουν πρωταγωνιστές του μέλλοντος, διότι δεν επιθυμούν να πάθουν ό,τι έπαθαν όταν αποφάσισαν να συνυπάρξουν με τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Σαμαρά. Τότε που συρρικνώθηκαν και χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια -κατά τη διάρκεια των οποίων ο ελληνικός λαός τούς τιμωρούσε διαρκώς για τη χρεοκοπία του 2010- μέχρι να συνέλθουν. 

Τυχόν συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ το 2023 λοιπόν θα οδηγήσει στο επισφράγισμα της πλήρους μετάλλαξης της κεντροδεξιάς παράταξης και στην οριστική αποκοπή της από τον ιστορικό πυρήνα των ψηφοφόρων της. Και ως συνέπεια αυτής της αλλαγής θα οδηγηθούμε στον λαϊκό μετασχηματισμό της αληθινής κεντροδεξιάς παράταξης σε κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα. 

Ήδη στα τρία χρόνια της διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία έχει ενσωματώσει, όχι αζημίως, στον κορμό της δεκάδες κομματικά στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, σε σημείο που σήμερα αναγνωρίζεται σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι το 30% των κρατικών αξιωματούχων προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ των εκσυγχρονιστών. Ενα κόμμα που έχει ριζικά διαφορετική κουλτούρα από την ιστορική κεντροδεξιά παράταξη. 

Η οποία σήμερα έχει ως κορμό κολεγιόπαιδες, εναλλακτικούς και διαφορετικούς ποταμίσιους, εκσυγχρονιστές σημιτικούς και ακροδεξιούς συστημικούς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Βαβέλ. Νεοφιλελεύθερη Βαβέλ. Χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα. Εάν σε όλα αυτά προστεθεί η συνεργασία – συμμαχία με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τότε ας μη μείνει καμιά αμφιβολία: Οι σοσιαλιστές δεν θα χάσουν την ευκαιρία να καταπιούν κατά τη διακυβέρνηση αυτό που θα ονομάζεται Κεντροδεξιά, προκειμένου να πάρουν ιστορική ρεβάνς για το περιθώριο στο οποίο τους έθεσε ο ελληνικός λαός επί μία ολόκληρη δεκαετία. 

Δεν έχω καμία αμφιβολία: Τυχόν συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κατά τη διακυβέρνηση θα απελευθερώσει φιλελεύθερες δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες στη Νέα Δημοκρατία αλλά δεν επιθυμούν να προδώσουν τον χώρο στον οποίο ανδρώθηκαν πολιτικά και ιδεολογικά από τα μαθητικά τους χρόνια. Η τυχόν συνεργασία θα έχει μία και μόνη συνέπεια: Να ξεχάσουμε τη Νέα Δημοκρατία όπως τη γνωρίσαμε. 

Ενα ισχυρό τμήμα της θα παραμείνει συσπειρωμένο γύρω από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα είναι ο πρώτος αρχηγός που δεν πρόκειται να παραδώσει το κόμμα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων του μέλλοντος, και ένα άλλο, επίσης εξίσου πολύ μεγάλο, θα αναζητήσει στέγη αλλού – αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατό πού, διότι κανείς δεν κινείται. Τυχόν συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κλείσουν αρνητικά, όπως θα αξιολογεί ο πατριωτικός χώρος, τα εθνικά θέματα, ιδιαίτερα τα Ελληνοτουρκικά, και να προσδεθεί ξανά η Ελλάδα μέσω νέων Μνημονίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας στο άρμα των δανειστών θα οδηγήσει μεγάλα λαϊκά στρώματα σε μία νέα συνειδητοποίηση. 

Ποια έκφραση μπορεί να πάρει αυτή δεν μπορώ σήμερα να το διακρίνω, διότι δεν υπάρχουν τα δεδομένα. Βλέπω όμως τις τάσεις στο εκλογικό σώμα, τις επιθυμίες και τις δυσθυμίες. Και είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις στο Κέντρο, που στην πατρίδα μας ουκ ολίγες φορές έχει αποδειχθεί ότι είναι επάγγελμα και όχι ιδεολογικός χώρος, θα οδηγήσουν σε ένα ντόμινο ραγδαίων εξελίξεων στον κοινωνικό και πατριωτικό χώρο. 

Οι πλάκες της Ιστορίας έχουν αρχίσει ήδη να μετακινούνται και γενεσιουργός αιτία των εξελίξεων είναι οι δύο εκλογικοί νόμοι, του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική και της Νέας Δημοκρατίας με την ολίγη από ενισχυμένη αναλογική, που εξωθούν το εκλογικό σώμα να αλλάξει στάσεις και συμπεριφορές. 

Ρισκάρω την εκτίμηση πως, υπό προϋποθέσεις, θα ζήσουμε πράγματι τη Μεταπολίτευση νούμερο 2. Πολίτες από εντελώς διαφορετικούς χώρους και ριζικά διαφορετικές αφετηρίες με κοινούς προβληματισμούς θα βρεθούν κάτω από τις ίδιες στέγες, που δεν θα φέρουν όμως τα ονόματα των παλαιών πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι λόγω της διαρκούς μετάλλαξής τους φθίνουν όλο και περισσότερο. Ενώ είχαν όλες τις προϋποθέσεις να ζήσουν με την αυτή μορφή για πολλά χρόνια.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Θα είναι το τέλος της Ν.Δ. όπως τη γνωρίσαμε
Θα είναι το τέλος της Ν.Δ. όπως τη γνωρίσαμε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDH7Zc7vDqpgI8urzKKfjv5A5CzekmPViwJbt72m8mKb0aEh9LDtlr63DHwvfD2LkC7lT0ZIXFetmKep47ISV0tiFObhaGbesHpmr2cC697jWCjipz90-i6WnjtAw1w_7qS4kkrmaWiIyUOk1idStAYPJtsQw7gKIklWjMPOFYoQLedomuhxGWIrz_/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-06_153738_www.newsbreak.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDH7Zc7vDqpgI8urzKKfjv5A5CzekmPViwJbt72m8mKb0aEh9LDtlr63DHwvfD2LkC7lT0ZIXFetmKep47ISV0tiFObhaGbesHpmr2cC697jWCjipz90-i6WnjtAw1w_7qS4kkrmaWiIyUOk1idStAYPJtsQw7gKIklWjMPOFYoQLedomuhxGWIrz_/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-06_153738_www.newsbreak.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/04/blog-post_866.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/04/blog-post_866.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy