-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αντιπαράθεση Λυμπέρη Με Χριστοδουλόπουλο Για Τα Σκουπίδια

Mε ερωτήσεις στον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη ξεκίνησε το απόγευμα [με καθυστέρηση 15 λεπτών περίπου] η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλι...


Mε ερωτήσεις στον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη ξεκίνησε το απόγευμα [με καθυστέρηση 15 λεπτών περίπου] η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας. 

Τις ερωτήσεις ξεκίνησε ο π. Δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, που αφορούσαν την τροποποίηση των αντικειμενικών τιμών, την αποχώρηση διευθυντών, για προσλήψεις ατόμων σε εταιρεία ανενεργή κ.α. Επίσης, έθεσε ερώτημα στον πρόεδρο του ραδιοφωνικού σταθμού λέγοντας “αν δεν απατώμαι, πριν δύο συμβούλια οριστήκατε από τον δήμαρχο πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού. Εχετε προχωρήσει σε κάτι εκεί, λειτουργεί, έχει γίνει παραλαβή από την προηγούμενη διοίκηση γιατί φήμες κυκλοφορούν, εύχομαι να μην αληθεύουν,ότι ζητήσατε κλειδιά να μπείτε και δεν σας έδωσαν. Τι συμβαίνει επιτέλους; Θα ήθελα μια απάντηση”. 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Αγγελος Κολόσακας που ρώτησε για τις σχολικές καθαρίστριες και για την επικινδυνότητα του δρόμου στην είσοδο της πόλης. 

Ο Δημήτρης Κράλλης αναφέρθηκε στην είσοδο της πόλης λέγοντας ότι είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει μια διορθωτική μελέτη ως προς την λειτουργικότητα της εισόδου της πόλης. Όσο για τον ραδιοφωνικό σταθμό, ανέφερε ότι καλύφθηκε από τον κ. Χριστοδουλόπουλο. Ένα άλλο θέμα είπε “μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής, που πήρε απόφαση, από πληροφορίες που έχω, για μεταφορά 17.000 τόνων σκουπιδιών στην Τριανταφυλλιά από το Αίγιο. Μια ενημέρωση, ποια είναι η σκοπιμότητα και η αναγκαιότητα”. Επίσης ζήτησε από την καρναβαλική επιτροπή ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, που ήταν ο πρώτος που παρουσίαζε το καρναβάλι της πόλης το 1995, να αξιοποιηθεί. 

Ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε ότι παρά την υπόσχεση πώς θα γίνει μια τεχνική μελέτη για το 1ο γυμνάσιο γιατί τίθεται σε κίνδυνο οι ζωές μαθητών και καθηγητών. Επίσης είπε πώς “στο παλιό μας σχολείο υπάρχει ένα γυμναστήριο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το οποίο έχει παραμείνει έτσι. Να μας πείτε που βρίσκεται η υπόθεση και με το γυμναστήριο”. 

Ο κ. Νικολόπουλος ρώτησε πώς είναι οι διαδικασίες σήμερα στον δήμο για τις εγγραφές που έχει κάνει στο κτηματολόγιο για την ιδιοκτησία του δήμου. “Έχει βγάλει ανακοίνωση το κτηματολόγιο μέχρι τέλη του μήνα κι έπρεπε οι ξεχασιάρηδες να κάνουν αιτήσεις. Ο δήμος έχει μπει σε αυτή την διαδικασία;”

 

Οι απαντήσεις Λυμπέρη
 

“Αντικειμενικές έχουμε ζητήσει κι έχει παράταση μέχρι 15 Φεβρουαρίου, να δηλώσουμε σε ποιες θέλουμε να είναι μικρότερες, γιατί εδώ δεν είναι απλό, δεν μπορούμε να πούμε κάθετα να μειωθούν οι αντικειμενικές παντού σε όλη την πόλη, θίγονται περιουσίες. Η επέκταση του σχεδίου και περιοχές, όχι όλες, έχουν υπερτιμηθεί”. 

Σε άλλο σημείο ανέφερε πώς “έχουμε δώσει εντολή και θα καταθέσουμε εγκαίρως, μείωση αντικειμενικών σε διάφορες περιοχές. Θα κάνουμε άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο. Θα φέρουμε μέσα στο πρώτο 10ήμερο δημοτικό συμβούλιο, οπότε εκεί θα έχουμε και το θέμα που θίξατε”. 

“Δεν ξέρω τι γίνεται με το ρεύμα. Να απαντήσει ο κ. Αστερής τι γίνεται και με το σχολείο και με το γήπεδο. Δεν μας ενδιαφέρει πότε κόπηκε το ρεύμα, ούτε εδώ διαγωνιζόμαστε αν φταίει ο Χριστοδουλόπουλος ή αν φταίει ο Λυμπέρης”. 

Σε μια παρέμβαση του Χριστοφόρου ο πρόεδρος Βασίλης Ζαχαρόπουλος του είπε πως “αν θέλεις να απαντήσεις να ζητήσεις τον λόγο μετά” για να πει ο Λυμπέρης “έτσι πρόεδρε να με υπερασπίζεσαι” και αμέσως μετά ο Δημήτρης Κράλλης “μέχρι τέλους ε;”. 

“Το ρεύμα για το σχολείο είναι άλλο θέμα, για το γήπεδο είναι άλλο. Δεν ξέρω τι γίνεται στο γήπεδο. Έχουμε κάποιες δεκάδες γήπεδα κι έχουμε κάποια αιτήματα για άλλες τόσες δεκάδες γήπεδα. Δεν είμαστε εδώ για να φτιάχνουμε γήπεδα όποτε το ζητάει ο κάθε ένας που κάνει τον παράγοντα ένα χρόνο, δύο, τρία και μετά εξαφανίζεται και εμάς μας μένουν γήπεδα για να βάζουμε τις κατσίκες να βοσκήσουν. Κάνουμε γήπεδα για να παίζουν ομάδες. Να παίζουν παιδιά, να παίζουν άνθρωποι. Όταν κάνεις γήπεδα εκεί που δεν υπάρχουν παιδιά κάτι λάθος έχεις κάνει”.

“Ο ραδιοφωνικός σταθμός και οι φήμες και τα κουτσομπολιά και οι κατινιές για τα κλειδιά. Επειδή δόθηκαν στον πρόεδρο. Απλώς ο χώρος που βρίσκονται τα ραδιόφωνα, τα οποία ακόμα δεν έχουν καταγραφεί, πρέπει να γίνει καταγραφή και θα γίνει γρήγορα. Έχει αναλάβει άτομο για να υπάρχει και η ευθύνη της φύλαξης. Θα λυθεί πολύ σύντομα”. 

“Έχετε δίκιο για την είσοδο, πρέπει να φροντίζουμε να μειώνουμε όσο γίνεται τα ατυχήματα. Έχω πει και δημοσίως ότι θα πεθάνω με τις τύψεις που σκοτώθηκε το κοριτσάκι 14 ετών στην Κουρούτα γιατί ο εργολάβος δεν είχε προλάβει για κάποιο διάστημα λόγω κάποιων αντιδράσεων να κάνει τον κυκλικό κόμβο. Μηδενίσαμε εκεί τα ατυχήματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στην είσοδο που δεν είναι το ίδιο. Δεν φαίνεται πώς διευκολύνουν όλες οι διασταυρώσεις για να γίνουν κυκλικοί κόμβοι. Όπου όμως τεχνικά αυτό είναι δυνατόν, θα γίνει” 

 “Για τις καθαρίστριες. Από τα 6 εκατ. που δόθηκαν επιπλέον, στον δήμο αναλογούσαν 9.000. Θα μοιράσουμε, λοιπόν, αυτά τα 9 χιλιάρικα αυτό το διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι και θα δούμε τι θα κάνουμε με την φτώχεια μας μετά”. 

“Για το Αίγιο υπάρχει νόμος ο οποίος λέει ότι όταν ο υπουργός περιβάλλοντος εκδώσει απόφαση, η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένες να υπακούσουν επί ποινή παράβασης καθήκοντος. Ήταν μονόδρομος να το κάνουμε. Πέραν αυτού όλοι αυτοί οι τόνοι που έρχονται για το Αίγιο, μειώνουν το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε εμείς ανά τόνο, οι υπόλοιποι δήμοι της Ηλείας, από 63 σε 32. Δηλαδή, έχουμε ένα κέρδος κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων, 200-250…” 

“Για το 1ο Γυμνάσιο. Εμείς έχουμε την ευαισθησία διότι όταν ήρθε ο σεισμός και ήταν η ώρα και είχαμε προτάσεις κι από μηχανικούς να κατεδαφίσουμε τα δυο σχολεία και το 1ο γυμνάσιο και το 4ο δημοτικό, είπαμε ότι σε αυτή την πόλη που δεν έχει τόσο παλιά ιστορία αυτά τα δύο σχολεία είναι η ιστορική της μνήμη. Είναι σχολεία του ‘32, είναι επί υπουργού παιδείας του Γέρου της Δημοκρατίας, άρα πρέπει να τα κρατήσουμε. Βρήκαμε τον τρόπο με τα χρήματα και τα φτιάξαμε. Υπήρξε μια αστοχία στη μόνωση της σκεπής σε μία αίθουσα του γυμνασίου. Τώρα με το κλείσιμο θα διορθωθεί. Το γυμναστήριο έχει θέματα με τον εργολάβο που το είχε αναλάβει και δεν μπορούμε, παρ’ όλο που έχουμε τα χρήματα, να βάλουμε εργολάβο στη θέση του άλλου πριν αυτός γίνει έκπτωτος”. 

Η αντιπαράθεση για τα σκουπίδια 

Χριστοδουλόπουλος: “Η οικονομική επιτροπή, γνωρίζουν οι πάντες, ότι από 1/12 είχε σταματήσει τη λειτουργία της με απόφαση του υπουργού μέχρι να ψηφιστεί τροπολογία…. 

Ζαχαρόπουλος: ‘Κάνετε λάθος. Ψηφίστηκε και λέει από πότε είναι”. 

Χριστοδουλόπουλος: “Ψηφίστηκε η τροπολογία και ήρθε. Είχε δημοσιευτεί ότι από 1/12 δεν μπορούν να συνεδριάζουν γι’ αυτά… 

Ζαχαρόπουλος: “Όχι”. 

Χριστοδουλόπουλος: “Εμείς δεν συμμετείχαμε σε αυτές τις δύο οικονομικές επιτροπές γι’ αυτό τον λόγο. Δεν μπορεί να συνεδριάζει όταν πανελλαδικά, ακόμα και το περιφερειακό συμβούλιο, το δικό μας, πήρε απόφαση για αναστολή της οικονομικής επιτροπής γιατί περίμενα να δούμε τι θα πει η τροπολογία που θα ψηφιζόταν. Πέρα από αυτό, για το συγκεκριμένο για το Αίγιο, δεν μπορεί να λέμε ότι φέρνουμε τα σκουπίδια για να πάρουμε 100.000. Και δεύτερον, η απόφαση του υπουργού λέει να διαχειριστούμε τα σκουπίδια, δηλαδή να τα βάλουμε στο εργοστάσιο να γίνει διαλογή και να φορτώσουν το υπόλειμμα και να το πάνε όπου θέλουν. Αυτό που μας δημιουργεί πρόβλημα είναι το υπόλειμμα που γέμισε το ΧΥΤΥ”. 

Λυμπέρης: “Είστε ο τελευταίος που θα μιλήσετε για την φόρτωση του ΧΥΤΥ. Είστε εκείνος που πήρατε χιλιάδες τόνους σάπια σκουπίδια και τα ρίξατε μέσα. Χωρίς διαλογή, χωρίς τίποτα…” 

Χριστοδουλόπουλος: “Να μου δώσετε τον λόγο. Δεν μπορώ να ακούω τέτοια” 

Λυμπέρης: “Απαντώ στην ερώτησή σας… Θα τα ακούσεις, μπορείς δεν μπορείς θα τα ακούσεις…” 

Χριστοδουλόπουλος: “Δεν θα ακούω τα ψέματά σας”. 

Λυμπέρης: “Θα σου τα φέρω και γραμμένα όσα έχωσες”. 

Χριστοδουλόπουλος: “Να τα φέρεις. Καθόλου δεν έχωσα, εσύ χώνεις” 

Λυμπέρης: “Θα σας φέρω και το νόμο. Όταν ο υπουργός βγάζει απόφαση αυτή είναι εκτελεστή από εκείνους που έχουν ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων… Επιπροσθέτως είπα ότι κερδίζουν και οι δήμοι της Ηλείας και διασφαλίσαμε την επέκταση του ΧΥΤΥ για να μην υπάρξει πρόβλημα κορεσμού και να μην υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας”. 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Θέματα Δημάρχου – Προεδρείου: 

1. Επί αιτήματος εργαζόμενων στο κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους», για παράταση της απασχόλησής τους. 

2. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας θέμα: «Μελέτη και εκτέλεση έργων δασικής αναψυχής, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος στο δάσος θινών Αμαλιάδας στη θέση Μαραθιά του Δήμου Ήλιδας του Ν. Ηλείας» 

3. Έγκριση Απόφασης Δημάρχου με θέμα: «Απευθείας Ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο: ‘Επαύξηση ισχύος λόγω έκτακτων αναγκών στο πρώην κτίριο ΤΕΙ’» 

4. Ορισμός τού δήμου ως εγγυητή στην εξόφληση της οφειλής τού ΝΠΔΔ Δ. Ήλιδας «Ο ΗΛΕΙΟΣ» προς τη ΔΕΗ. 

5. Επί αλλαγής παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στις δομές τού ΝΠΠΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» 

6. Συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών, έτους 2023 

7. Παράταση θητείας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας 

8. Ορισμός μελών διοικητικών συμβουλίων ΑΕ του δήμου, σε αντικατάσταση του κ. Τσαούση Διονύσιου. 

9. Ορισμός εκπροσώπων στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, έτους 2023. 

10. Ορισμός εκπροσώπων στην επιτροπή του υπ ́αριθμ. 20 Γ.Κ.Λ τού Λιμεναρχείου Κατακόλου. 

11. Τροποποίηση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς τον ορισμό εκκαθαριστή δαπανών έργων. 

12. Επί αιτήματος παράταξης ‘ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ’, για δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας συμψηφισμού- Δημοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου, βάσει του ν. 4513/18. 

Θέματα Δ/νσης Διοίκησης 
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Π. Παναγιωτάρας) 

13. Επί αιτήματος για παράταση διάρκειας της υπ’ αριθμ 19875/26.09.2022 Συμβάσης με τίτλο: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, με την εταιρία Nisos Advisors. 

14. Διάθεση πυροσβεστικού οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας 

Θέματα Οικονομικής Υπηρεσίας: 
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ε. Αστερής) 

15. Παραχώρηση τάφου στον δήμο, βάσει της υπ ́ αριθμ. 26588/29.12.2022 εισήγησης του Τμ. Εσόδων & Περιουσίας. 

16. Παραχώρηση τάφου στον δήμο, βάσει της υπ ́ αριθμ. 26592/29.12.2022 εισήγησης του Τμ. Εσόδων & Περιουσίας 

17. Διαγραφή ΤΑΠ, βάσει της υπ ́ αριθμ. 26744/30.12.2022 εισήγησης του Τμ. Εσόδων & Περιουσίας Θέματα Τεχνικής Υπηρεσίας : (Εισηγητής: Δήμαρχος Γ. Λυμπέρης) 

18. 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023. 

19. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων μέχρι ποσού 5.869,41 €, έτους 2023. 

20. Έγκριση Έκθεσης- Γνωμοδότησης επιτροπής εκτίμησης αξίας ακινήτου, για την προσκύρωση τμήματος δημοτικού χώρου σε ιδιοκτησία Μπελεκούκια στην Αμαλιάδα. 

21. Παράταση προθεσμίας περαίωσης της υπηρεσίας με τίτλο «Επισκευή- Συντήρηση παιδικών χαρών Δήμου Ήλιδας»

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αντιπαράθεση Λυμπέρη Με Χριστοδουλόπουλο Για Τα Σκουπίδια
Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιδας: Αντιπαράθεση Λυμπέρη Με Χριστοδουλόπουλο Για Τα Σκουπίδια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGgMkCkvDFB_SbDjfaIBRV5iZ19G9MSmZyOtqd5VZoZCm0-AgHeRgw1KHDvsUY_RZ7qPqhy1T3h_7YzcfUVhodCr8NCH_RkWW3_7qAKw-WfUQI9Wn6DWFMEpjjlGW-ioQ0UhWkPEsefb0xSl72blwR2SbfAfWQaY551NSYY8Twc6tubMJBrjOkWEym/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-01-31_185124_www.facebook.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGgMkCkvDFB_SbDjfaIBRV5iZ19G9MSmZyOtqd5VZoZCm0-AgHeRgw1KHDvsUY_RZ7qPqhy1T3h_7YzcfUVhodCr8NCH_RkWW3_7qAKw-WfUQI9Wn6DWFMEpjjlGW-ioQ0UhWkPEsefb0xSl72blwR2SbfAfWQaY551NSYY8Twc6tubMJBrjOkWEym/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-01-31_185124_www.facebook.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_384.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/01/blog-post_384.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy