-->

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της υδροδότησης Βουπρασίας [video, δηλώσεις, φωτογραφίες]

- Στο Μπόρσι σήμερα Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και όλη η δημοτική αρχή   Παρασκευή 17 Μαΐου 202...

- Στο Μπόρσι σήμερα Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και όλη η δημοτική αρχή 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, μία ιστορική ημέρα για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Το εμβληματικό έργο της υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από το διυλιστήριο φράγματος Πηνειού, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε. Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021- 2027», είναι το μεγαλύτερο έργο που εκτελείται αυτή στη στιγμή στη Ηλεία.

Το μεγάλο έργο της υδροδότησης της Βουπρασίας ξεκίνησε χθες και σήμερα, στη κοινότητα Μπόρσι, εκεί όπου ξεκίνησαν οι εργασίες, βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Εργων Βασίλης Γιαννόπουλος και Ηλείας Νίκος Κοροβέσηης, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, η Πρόεδρος του συνδέσμου Πηνειού και Αντιδήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Αλεξάνδρα Γιαννίτση,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Σάκης Κεκάτος και πολλοί ακόμη της δημοτικής αρχής Ανδραβίδαες-Κυλλήνης. 

Όλοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την έναρξη των εργασιών που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Διάσταση ΑΤΕ, αναδόχου του έργου, Κώστας Δηλάρης αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου: «Το έργο προβλέπει ένα αντλιοστάσιο στην περιοχή του διυλιστηρίου της Λίμνης Καραμανλή όπου θα φεύγει το νερό από εκεί με άντληση και θα ανεβαίνει σε μια δεξαμενή η οποία θα γίνει στην περιοχή που βρισκόμαστε τώρα, στο Μπόρσι, με σωλήνα πολυαιθυλενίου Φ400. Από εδώ θα φεύγει με βαρύτητα με σωλήνα GRP και θα πηγαίνει στους οικισμούς και στον κεντρικό αγωγό και όλες οι διακλαδώσεις θα γίνονται πάλι με πολυαιθυλένιο. Το συνολικό μήκος του δικτύου του έργου είναι 32 χιλιόμετρα τα 16 από αυτά είναι πολυαιθυλένιο και τα υπόλοιπα 16 σωλήνα GRP. Το έργο ξεκίνησε, έχει χρονοδιάγραμμα κατασκευής 18 μήνες και ευελπιστούμε πως θα ολοκληρώσουμε το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα και νωρίτερα. Μετά την περάτωση του κατασκευαστικού μέρους, προβλέπεται και δοκιμαστική λειτουργία αυτού για 24 μήνες».

   

Ν. Φαρμάκης: «Κάνουμε βήματα μπροστά για τους συμπολίτες μας» 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ύδρευση της Βουπρασίας από το φράγμα του Πηνειού είναι ένα έργο το οποίο νομίζω, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει την εστίασή μας σε αυτό που λέμε καθημερινότητα του συμπολίτη μας και ποιότητα ζωής. Κάνουμε βήματα μπροστά για τους συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι και αυτή την στιγμή που μιλάμε αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή και αυτό το πρόβλημα σε 18 περίπου μήνες από σήμερα θα πάψει να υπάρχει. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που μέσω του Περιφερειακού μας Προγράμματος του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε αυτό το έργο, αλλά και φυσικά μέσω του Δήμου με τον οποίο συνεργαστήκαμε άρτια. Για αυτούς τους λόγους είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας. 

Κάθε ημέρα γίνονται προσπάθειες από όλους και δεν έχει να κάνει με την πατρότητα των έργων ή με το ποιος είναι αυτός ο οποίος είναι ο επιταχυντής, ή αυτός που ξεκινάει μια προσπάθεια. Είμαστε εδώ για να χειροκροτούμε κάθε τι που γίνεται, για να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα, γιατί σίγουρα οι ελλείψεις είναι πολλές. Είμαστε εδώ για να δουλεύουμε για το καλό των συμπολιτών μας. Και νομίζω η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι αυτό είναι το μόνο της κριτήριο. Δήμοι-πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειες-δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, είμαστε εδώ για να βοηθάμε τους συμπολίτες μας κάθε ημέρα να είναι η ζωή τους καλύτερη».
   
Γ. Λέντζας: «Περίοδος εμβληματικών έργων για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης» 

«Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες οικονομικά και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη γιατί μαζί εκπονήσαμε, ωριμάσαμε και υπογράψαμε, ώστε σήμερα να είμαστε εδώ και να εκτελούμε αυτό το εμβληματικό έργο. Από εδώ και πέρα η αγωνία μας και οι ενέργειές μας επικεντρώνονται στο να επιταχύνουμε τις εργασίες. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα 18 μηνών και έχουμε εμπιστοσύνη στον ανάδοχο ότι θα το εκτελέσει ακόμα και πιο γρήγορα. Παράλληλα, συνεχίζουμε τη δουλειά, γιατί δεν θέλουμε να σταματήσουμε μόνο στην Βουπρασία. 

Πολύ σύντομα πάλι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα καταθέσουμε ώριμες μελέτες για την ύδρευση των Λεχαινών και της Ανδραβίδας. Δίνουμε μεγάλη βάση στις υποδομές, γιατί χωρίς υποδομές δεν μπορεί να είναι ένας Δήμος ελκυστικός το 2024. Επίσης, ακολουθεί και ο Βιολογικός της Βάρδας, για τον οποίο πιστεύω πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πάλι έναρξη εργασιών. Έχουμε μπει σε μία περίοδο εμβληματικών έργων για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, έναν Δήμο που οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε όλη την Ηλεία», ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Τέλος, ευχαρίστησε επίσης τους Αντιδημάρχους που βοήθησαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία για την μελέτη που εκπόνησε, την Οικονομική Υπηρεσία γιατί ήταν μέσα στους προϋπολογισμούς και το Τμήμα Προγραμματισμού για την άψογη συνεργασία.
   
Αλ. Γιαννίτση: «Ένα χρόνιο αίτημα της Βουπρασίας γίνεται πραγματικότητα» 

Η Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Υδάτινων Πόρων Αλεξάνδρα Γιαννίτση, επεσήμανε: «Ένα χρόνιο αίτημα της Βουπρασίας γίνεται πραγματικότητα. Σε 18 μήνες η Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας θα έχει νερό με πολύ καλή ποιότητα και σε ποσότητα. Αυτή την στιγμή στην Βουπρασία λειτουργούν σαράντα περίπου αντλιοστάσια, άρα καταλαβαίνετε ότι το νερό δεν επαρκεί σε ποσότητα αλλά και η ποιότητά του δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για τους δημότες. Επίσης η ενέργεια που καταναλώνουμε με τόσα πολλά αντλιοστάσια σε καθημερινή, μηνιαία και ετήσια βάση είναι τεράστια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Προγραμματισμού για την μελέτη που εκπόνησε, για τις διαδικασίες που έτρεξε και φυσικά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συνεργασία μας».
   
Δ. Κεκάτος: «Έργο σωτήριο αλλά για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων» 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος, δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στην Περιφέρεια. Στον ανάδοχο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί μας έχει δείξει δείγματα γραφής. Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι απλώς ένα έργο υποδομής, για το οποίο πράγματι όλοι αγωνιστήκαμε για να γίνει, αλλά για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι ένα έργο σωτήριο. Μπορεί για κάποιους άλλους να είναι αυτονόητο αλλά για εμάς στην περιοχή μας το πόσιμο νερό είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα».
 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της υδροδότησης Βουπρασίας [video, δηλώσεις, φωτογραφίες]
Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της υδροδότησης Βουπρασίας [video, δηλώσεις, φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXtzmK7tyVJNoB4D0pA4RUXAT0PmEj5LhX1Tn04UBB1hWoQe4pgEAVjM7n62bmPdaXippEMShz6KZvUDnSY9yDl760v2nKiyFHfTxufUcC649eUBRQ1p5c08jL1u8o_CVRUUSb_Mu3UtnezOpQvXg3hDZZqLQHBavaJnguBUz_0C5fjs60ygCZq2zWcaM/s600/9.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXtzmK7tyVJNoB4D0pA4RUXAT0PmEj5LhX1Tn04UBB1hWoQe4pgEAVjM7n62bmPdaXippEMShz6KZvUDnSY9yDl760v2nKiyFHfTxufUcC649eUBRQ1p5c08jL1u8o_CVRUUSb_Mu3UtnezOpQvXg3hDZZqLQHBavaJnguBUz_0C5fjs60ygCZq2zWcaM/s72-c/9.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2024/05/video_17.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2024/05/video_17.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy