Ενώ όλοι οι δήμοι της Ηλείας έστελναν δελτία Τύπου με πλήθος φωτογραφιών από τις παρελάσεις των μαθητών/τριών, ο δήμος Ηλιδας έστειλε εννέα ...
Ενώ όλοι οι δήμοι της Ηλείας έστελναν δελτία Τύπου με πλήθος φωτογραφιών από τις παρελάσεις των μαθητών/τριών, ο δήμος Ηλιδας έστειλε εννέα φωτογραφίες από τις οποίες οι... έξι αφορούσαν την αυτοπροβολή αιρετών και πολιτευτών!!
Το γεγονός ότι αντί για στιγμιότυπα της μαθητικής κοινότητας, της παρέλασης και του εορταστικού κλίματος, η προβολή στράφηκε κατά κύριο λόγο σε πολιτικά πρόσωπα, δημιουργεί ερωτήματα.
Μήπως τελικά οι μαθητικές παρελάσεις μετατρέπονται σταδιακά σε ευκαιρίες προσωπικής προβολής για αιρετούς και πολιτευτές;
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό παρατηρείται. Σε εθνικές εορτές και δημόσιες εκδηλώσεις, οι φωτογραφίες και τα δελτία Τύπου εστιάζουν περισσότερο σε αυτούς που κάθονται στις εξέδρες των επισήμων παρά σε εκείνους που κοπιάζουν και τιμούν την ιστορία με τη συμμετοχή τους.
Αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί μια στιγμή περηφάνειας για τα παιδιά και τους γονείς τους, συχνά καπελώνεται από την ανάγκη κάποιων να βρίσκονται στο προσκήνιο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές μένουν στη σκιά. Η ουσία των εορταστικών εκδηλώσεων χάνεται, καθώς μετατρέπονται σε πεδίο πολιτικού μάρκετινγκ και αυτοπροβολής.
Ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε: Οι παρελάσεις γίνονται για να τιμήσουμε την ιστορία μας και τη νέα γενιά ή για να γεμίσουν τα προεκλογικά άλμπουμ των πολιτικών;