Με απόφαση του δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δε...
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων έργου του Δήμου, τα οποία επιχειρούν σε πολλά σημεία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις συναρμόδιες αρχές.
Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων, την προστασία κρίσιμων υποδομών και, με ιδιαίτερη έμφαση, στον έλεγχο και τη διασφάλιση της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.
Παράλληλα, ο Δήμος Πύργου καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή στις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση μέχρι την υποχώρηση των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών.
Σημαντικά προβλήματα έχουν προκύψει και στην υδροδότηση. Λόγω κατολίσθησης και υποχώρησης γέφυρας στον ποταμό Κλαδέο, στην περιοχή Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας, υπέστη εκτεταμένη ζημιά ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης από τον Ερύμανθο.
Ως αποτέλεσμα, έχει διακοπεί η παροχή νερού σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία. Συνεργεία του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν για την αποκατάσταση της βλάβης.
Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν σε πλήρη επιφυλακή και στο πεδίο μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση της κακοκαιρίας και την αποκατάσταση όλων των ζημιών.

