Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αρπάχτηκαν για την Φιλαρμονική και για το κτήριο Μαστροβασίλη

Γιάννης Λέντζας: Από τα 2 εκατομμύρια που λέτε ότι αφήσατε δώστε μας τις 500.000 να πληρώσουμε αυτόν που έκανε κατάσχεση... Ακολουθεί κι...

Γιάννης Λέντζας: Από τα 2 εκατομμύρια που λέτε ότι αφήσατε δώστε μας τις 500.000 να πληρώσουμε αυτόν που έκανε κατάσχεση... Ακολουθεί κι άλλη κατάσχεση 550.000 ευρώ!


Με απουσίες πραγματοποιήθηκε απόψε το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας, αλλά με την παρουσία για πρώτη φορά του αντιδημάρχου κ. Μυλωνάκη ως αντιδημάρχου Οικονομικών -τη θέση που πήρε από τον Κώστα Βαρβαρέσο ο οποίος για πρώτη φορά στον ένα χρόνο της "Νέας Πορείας" δεν κάθισε στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων αλλά παρακολούθησε τη συνεδρίαση από τα καθίσματα των επισκεπτών.

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 19.40 έχοντας 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη [διαβάστε εδώ...]

Πριν όμως τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τέθηκαν ερωτήσεις προς τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα. 
Συγκεκριμένα ρωτήθηκε πως αιτιολογεί τη πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στον Σύνδεσμο Ηρακλής, αν προτίθεται να προβεί σε αναβάθμιση του υλικού των αστυνομικών τμημάτων, να πει τι προτάσεις ο δήμος έχει κάνει για προσκλήσεις μέχρι τις 31/12, να καταγραφούν οι δαπάνες του δήμου και του λιμενικού ταμείου, αν ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει το κτήριο της Κυλλήνης για να εξυπηρετηθούν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές, αν υπάρχει κάτι για τον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι και για το Πράσινο Ταμείο. 

Να σημειωθεί ότι στις 19.52 εμφανίστηκε στο συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος κ. Βαφειά η οποία και αποχώρησε με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν ανοικτά παράθυρα [ήταν δύο ήδη ανοικτά] για τον κορονοιό. 
Λίγη ώρα αργότερα στην αίθουσα εμφανίστηκε ζευγάρι αστυνομικών για να ελέγξει, μετά από καταγγελία, αν... όλοι φορούσαν μάσκες. Φυσικά και φορούσαν όλοι κι έτσι οι αστυνομικοί αποχώρησαν!

Απαντήσεις Δημάρχου


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Λέντζας για να απαντήσει στα ερωτήματα των συμβούλων επεσήμανε μεταξύ άλλων:

-Για τον Σύνδεσμο Ηρακλής είπε ότι η δημοτική αρχή κληρονόμησε από την αντιπολίτευση προβλήματα θέλοντας να κάνουν... δώρο τον Σύνδεσμο στον Πηνειό. "Υπήρξε η σθεναρή, όπως ξέρετε αντίδρασή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Μπλέξαμε με δίκες στις οποίες μας ενέπλεξε ο κ. Μάλιαρης". Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "ο Δήμος Πηνειού δεν πληρώνει τις οφειλές του. Ετσι ζητήσαμε έναν επιστήμονα που θα βάλει μία τάξη"
Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε σε προβλήματα μελετών που βρήκαν.  

-Αναφέρθηκε σε κατασχέσεις που γίνονται στο δήμο από ζητήματα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά "αφού οι προηγούμενοι μας αφήσατε 2 εκατομμύρια ευρώ να μας δώσετε τώρα τις 500.000 να πληρώσουμε τον Λιάρο που μας έκανε κατάσχεση". Συνεχίζοντας είπε: "Ακολουθεί κι άλλη μία κατάσχεση 550.000 ευρώ. Φέρτε μας λοιπόν τις 500.000 και όχι τα 2 εκατομμύρια που λέτε ότι μας αφήσατε". 
Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την παράταξη "Συμφωνία Πολιτών", απ' όπου σήμερα έλειπε ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ.  

-"Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε δωρεές στα αστυνομικά τμήματα. Μόνο για χώρους μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαστε σε επαφή με τον επιτελάρχη. Ελεγαν ότι έχουμε δικό μας οίκημα και δεν είχαμε τίποτα".

-Ο δήμαρχος, σε συνέχεια των απαντήσεών του ανέφερε ότι ετοιμάζονται προτάσεις για το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που θα αφορούν το Κοτύχι, την ύδρευση στο ΕΣΠΑ Περιφέρειας, για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, για την αγροτική οδοποιία και άλλες. 
Για μια ακόμη φορά επεσήμανε το πρόβλημα του νερού που απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή και πρέπει να βρεθεί λύση.

-Σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις τόνισε ότι "αν δείτε τις δικές μας με τους προηγούμενους η αναλογία είναι 1 προς 5 για να μη πω 1 προς 10. Εμείς δεν διορίσαμε κάποιους που ποτέ δεν πατούσαν. Θα φέρω τα στοιχεία να δείτε τι απευθείας αναθέσεις έκαναν".

-Σε ότι αφορά το δρόμο του λιμανιού ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα με τις εκτάσεις που πρέπει να απαλλοτριωθούν γι' αυτό και θα υπάρξουν δικαστικές διενέξεις. "Μη λέμε ψέματα, ο δρόμος θα πάρει μια 5ετία για να γίνει αλλά εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε". 

-Σε ότι αφορά τα αγροτικά προβλήματα ανέφερε ότι σήμερα έγινε αναγγελία από τον δήμο για τις ζημιές αγροτικών προιόντων.

Κτήριο Μαστροβασίλη

Την μεσολάβηση εισαγγελέα ανέφερε τόσο ο δήμαρχος όσο και η πρόεδρος του ΔΣ Γεωργία Κακαλέτρη. Ενα έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής. 

Τι ανέφερε για το θέμα στο newsgf.net ο δήμαρχος: "Για το κτήριο Μαστροβασίλη οτιδήποτε έχει γίνει αφορά την προηγούμενη δημοτική αρχή. Εμείς αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα έγγραφο από την εφορία κλασικών μνημείων καθώς και από τον εισαγγελέα στο οποίο αναφέρεται ρητώς ότι πρέπει να γίνει η αποψίλωση της υπάρχουσας κατασκευής. Οτιδήποτε άλλο αφορά το κτήριο Μαστροβασίλη, μελέτες, κατασκευές, από τη στιγμή που βρίσκεται κάτω από αυτό το καθεστώς δεν μπορεί τίποτα να γίνει". 

Φιλαρμονική Λεχαινών

Στο θέμα αυτό υπήρξε η αντιπαράθεση δημάρχου και προέδρου ΔΣ με τον πρώην αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο. Πρώτα όμως η Πόλυ Μπιτούνη, υπεύθυνη για τους σταθμούς αναφέρθηκε στην παρατυπία να συστεγάζεται ο σταθμός με την Φιλαρμονική, ιδιαίτερα λόγω κορονοιού. 
Η ίδια ζήτησε από το Σώμα να πάρει απόφαση αλλιώς είναι αναγκασμένη να καλέσει την αστυνομία, αφού όπως τόνισε δεν υπάρχει... έξοδος κινδύνου και πρόσβαση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 
Δικαίως η ίδια αναρωτήθηκε εάν συμβεί κάτι ποιος θα έχει την ευθύνη; 

Ο κ. Μίγκος επέμενε ότι όλα είναι νόμιμα για να πάρει την απάντηση της κ. Μπιτούνη: "Φέρτε μας την άδεια. Λειτουργούσατε παράνομα"
Το ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου για στέγαση της Φιλαρμονικής στο κτήριο του σταθμού επιβεβαίωσε και ο Γραμματέας του ΔΣ Αλέξης Γαλάνης

Γ. Λέντζας: "Αν συμβεί κάτι εγώ θα πάω κατηγορούμενος, όχι ο κ. Μίγκος. Θέλουμε την Φιλαρμονική αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν προβλήματα. Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και άλλα. Κατέχεται παράνομα χώρο. Δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση χώρου".

Π. Μπιτούνη: "Να καταλάβετε ότι προέχει η ασφάλεια των παιδιών". 

Γ. Κακαλέτρη: "Κάναμε αυτοψία. Δεν έχουμε πρόσβαση στο χώρο ηλεκτροδότησης, δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Πρέπει να λειτουργήσουμε τον παιδικό σταθμό"

Σε άλλο σημείο της αντιπαράθεσης αναφέρθηκε ότι ο Ανδρέας Μίγκος είχε δηλώσει πως "εγώ δεν βγαίνω ούτε με εισαγγελέα.". 

Στο συμβούλιο παρευρέθηκε και το ΤΣ Λεχαινών τα μέλη της οποίας πρότειναν για στέγαση της Φιλαρμονικής ή το Σινέ Αστρον ή τον χώρο στο κτήριο Μαστροβασίλη που ανήκει στην εκκλησία και στεγάζει την χορωδία. 
Επίσης ο αντιπρόεδρος του ΤΣ ανέφερε ότι η Φιλαρμονική δεν ανήκει σε έναν αλλά σε όλο τον δήμο. "Ποτέ δεν ήρθαν από τη Φιλαρμονική να μας ενημερώσουν για προβλήματα και να βρούμε μια λύση". 

Το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία η Φιλαρμονική να μεταφερθεί στο Σινέ Αστρον, επειδή πρόκειται για κτήριο που ανήκει στον δήμο και μόνο γι' αυτό μπορούν να ψηφίσουν. "Αν βρείτε άλλον χώρο καλύτερο μπορείτε να πάτε". 

Βέβαια το ερώτημα που πλανιέται είναι γιατί επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, πέρα από τις παρουσίες στα κοινωνικά δίκτυα για την αυτοπροβολή κάποιων, δεν έβρισκαν λύσεις σε ζητήματα, για τα οποία σήμερα επιτίθενται στη νυν δημοτική αρχή; 

Τι δήλωσε για το θέμα στο newsgf.net ο δήμαρχος: "Στον παιδικό σταθμό καταλαμβάνει έναν χώρο που καλύπτει την έξοδο κινδύνου καθώς και τον πίνακα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων η Φιλαρμονική. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια ο παιδικός σταθμός, πρέπει να πάρουμε και περισσότερα παιδιά από το ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε ως λύση την μεταφορά της Φιλαρμονικής από τον παιδικό σταθμό, που δεν είναι ο χώρος της, στο ΑΣΤΡΟΝ. Από κει και πέρα ας μας υποδείξουν κάποιο άλλο κτήριο. Εμείς θέλουμε την ομαλή λειτουργία της Φιλαρμονικής αλλά και τη νόμιμη λειτουργία του παιδικού σταθμού". 

Ψήφισμα ΔΣ για Αγίους Θεοδώρους

Ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από το 2011 έχει συνδράμει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων στην αντιμετώπιση του τεράστιου Περιβαλλοντικού προβλήματος της δυσοσμίας που αντιμετωπίζουν αποδίδοντάς το στη λειτουργία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα με τις υπ' αριθμ. 41/4-3-2015, 136/21-6-2017 και 233/13-9-2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. έχει προβεί σε αναγνώριση του προβλήματος, έχει προτείνει λύσεις επίλυσης, έχει προχωρήσει σε λήψη αποφάσεων στην αντιμετώπισή του και έχει διεξάγει κάθε νόμιμη ενέργεια προς υπεράσπιση των συμφερόντων των κατοίκων.

Ο Δήμος τον Μάρτιο του 2018 προχώρησε σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής. Πολλές φορές το θέμα έχει συζητηθεί ως τακτικό και εκτός ημερήσιας διατάξεως με πλήρη ανάπτυξη από πλευράς των κατοίκων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 
Το πρόβλημα της δυσοσμίας είναι υπαρκτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργοστασίου. 
Σήμερα με το παρόν ψήφισμα ενόψη της εκδικάσεως της αίτησης ακύρωσης των εταιρειών  κατά της υπ' αριθμ. 102109/1796/6-5-2020 αποφάσεως του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας οριστικής διακοπής λειτουργίας της εγκατάστασης στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων για την προστασία της ζωής, της υγείας και του περιβάλλοντος της περιοχής

Παραπολιτικά: 

*Μπομπονιέρες και γλυκά μοίρασε ο Πέτρος Ανυφαντής ο οποίος το περασμένο Σάββατο παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του.
Στο ευτυχές ζευγάρι ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο!


*Οπως πάντα χαμογελαστή και πρόθυμη να εξυπηρετήσει η ειδική σύμβουλος του δημάρχου, Ζωή Δημοπούλου, η οποία παρακολούθησε τη συνεδρίαση μαζί με τον Κώστα Βαρβαρέσο και τον συνάδελφο Μιχάλη από την εφημερίδα "Πρώτη".

*Ενα κουτί γεμάτο μάσκες έφερε μαζί του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαγγελάκος, οι οποίες διανεμήθηκαν δωρεάν σε όποιους δεν είχαν. 

*Εκτός του πρώην δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, από την αποψινή συνεδρίαση απουσίαζε και ο Οδυσσέας Μανιάς. 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αρπάχτηκαν για την Φιλαρμονική και για το κτήριο Μαστροβασίλη
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αρπάχτηκαν για την Φιλαρμονική και για το κτήριο Μαστροβασίλη
https://1.bp.blogspot.com/-jvDxKvWyB5U/X2kRYpe5ijI/AAAAAAAEQw0/xZM7-sE4hEYtcGFXDKDeeNesEtf1ipwBACLcBGAsYHQ/s600/119975990_10218997463069913_4879543127427591925_o.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jvDxKvWyB5U/X2kRYpe5ijI/AAAAAAAEQw0/xZM7-sE4hEYtcGFXDKDeeNesEtf1ipwBACLcBGAsYHQ/s72-c/119975990_10218997463069913_4879543127427591925_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_982.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_982.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy