-->

Μετεωρίτης που έπεσε στη Γη το 2014 ήταν «εξωγήινης» προέλευσης

  Απόρρητα έγγραφα αναφέρουν ότι είναι το πρώτο αντικείμενο που πέφτει στον πλανήτη από άλλο ηλιακό σύστημα   Μια πύρινη σφαίρα που έλαμψε...

 

Απόρρητα έγγραφα αναφέρουν ότι είναι το πρώτο αντικείμενο που πέφτει στον πλανήτη από άλλο ηλιακό σύστημα 

Μια πύρινη σφαίρα που έλαμψε στον ουρανό πάνω από την Παπούα Νέα Γουινέα το 2014 ήταν στην πραγματικότητα ένα ταχύτατα κινούμενο αντικείμενο από ένα άλλο αστρικό σύστημα, σύμφωνα με ένα πρόσφατο υπόμνημα που δημοσιεύθηκε από τη Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ (USSC). 

Σύμφωνα με το Live Science, το αντικείμενο, ένας μικρός μετεωρίτης με διάμετρο μόλις 0,45 μέτρα, έπεσε στην ατμόσφαιρα της Γης στις 8 Ιανουαρίου 2014, αφού ταξίδεψε στο διάστημα με ταχύτητα άνω των 210.000 χλμ/ώρα – ταχύτητα που υπερβαίνει κατά πολύ τη μέση ταχύτητα των μετεωριτών που κινούνται σε τροχιά εντός του ηλιακού συστήματος, σύμφωνα με μελέτη του αντικειμένου που δημοσιεύθηκε το 2019 στη βάση δεδομένων προδημοσιεύσεων arXiv. 

Εκείνη η μελέτη του 2019 υποστήριξε ότι η ταχύτητα του μετεωρίτη wee, μαζί με την τροχιά της τροχιάς του, απέδειξε με 99% βεβαιότητα ότι το αντικείμενο είχε προέλθει «πολύ πέρα από το ηλιακό μας σύστημα – πιθανώς από το βαθύ εσωτερικό ενός πλανητικού συστήματος ή ενός άστρου στον πυκνό δίσκο του Γαλαξία μας», ανέφεραν οι συγγραφείς. 

Όμως, παρά τη σχεδόν απόλυτη βεβαιότητά τους, η εργασία της ομάδας δεν αξιολογήθηκε ποτέ από ομοτίμους ή δεν δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό, καθώς ορισμένα από τα δεδομένα που χρειάζονταν για να επαληθεύσουν τους υπολογισμούς τους θεωρούνταν απόρρητα από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Vice. 

Μία μελέτη που αγνοήθηκε και επιβεβαιώθηκε 8 χρόνια μετά
Τώρα, οι επιστήμονες του USSC επιβεβαίωσαν επίσημα τα ευρήματα της ομάδας. Σε ένα υπόμνημα με ημερομηνία 1 Μαρτίου που μοιράστηκε στο Twitter στις 6 Απριλίου, ο υποστράτηγος John E. Shaw, αναπληρωτής διοικητής του USSC, έγραψε ότι η ανάλυση της σφαίρας φωτιάς του 2019 ήταν «αρκετά ακριβής για να επιβεβαιώσει μια διαστρική τροχιά».

Αυτή η επιβεβαίωση καθιστά αναδρομικά τον μετεωρίτη του 2014 το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που ανιχνεύθηκε ποτέ στο ηλιακό μας σύστημα, προστίθεται στο υπόμνημα. Η ανίχνευση του αντικειμένου προηγείται της ανακάλυψης του «Oumuamua – ενός διάσημου πλέον, σε σχήμα πούρου αντικειμένου που κινείται επίσης πολύ γρήγορα για να έχει προέλθει από το ηλιακό μας σύστημα – κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με το υπόμνημα του USSC. 

Σε αντίθεση με τον μετεωρίτη του 2014, το Oumuamua εντοπίστηκε μακριά από τη Γη και ήδη απομακρύνεται με ταχύτητα από το ηλιακό σύστημα, σύμφωνα με τη NASA.
   
Ο Amir Siraj, θεωρητικός αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και κύριος συγγραφέας της μελέτης του 2019, δήλωσε στο Vice ότι σκοπεύει να δημοσιεύσει την αρχική μελέτη, ώστε η επιστημονική κοινότητα να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν αυτός και οι συνάδελφοί του. Επειδή ο μετεωρίτης αναφλέχθηκε πάνω από τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, είναι πιθανό θραύσματα του αντικειμένου να προσγειώθηκαν στο νερό και έκτοτε να βρισκονται στον πυθμένα της θάλασσας, πρόσθεσε. 

Ενώ ο εντοπισμός αυτών των θραυσμάτων διαστρικών συντριμμιών μπορεί να είναι ένα σχεδόν αδύνατο έργο, ο Siraj δήλωσε ότι ήδη διαβουλεύεται με ειδικούς σχετικά με το ενδεχόμενο να οργανώσει μια αποστολή για την ανάκτησή τους. «Η πιθανότητα να βρούμε το πρώτο κομμάτι διαστρικού υλικού είναι αρκετά συναρπαστική ώστε να το ελέγξουμε πολύ διεξοδικά και να μιλήσουμε με όλους τους παγκόσμιους εμπειρογνώμονες σε ωκεάνιες αποστολές για την ανάκτηση μετεωριτών», δήλωσε ο Siraj. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μετεωρίτης που έπεσε στη Γη το 2014 ήταν «εξωγήινης» προέλευσης
Μετεωρίτης που έπεσε στη Γη το 2014 ήταν «εξωγήινης» προέλευσης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN5_C0aFiD--2MrjHzYeTOjbsVu7i9JddkJOXi53BGoAoPpL2F6Kzywtu5vWjDtIk8F8ApjnSLBFE6xfoMngqQCdkUpHtCJpWpRNZZ8h0GvEU9ZcnVP6CHPYYn1WYzVBwEUET8YICXZYHQ_MS58ASzSvHJ5ovNZ_Rz7srEoezr162MYBP7fXB1U4b1/s600/meteoritis2.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN5_C0aFiD--2MrjHzYeTOjbsVu7i9JddkJOXi53BGoAoPpL2F6Kzywtu5vWjDtIk8F8ApjnSLBFE6xfoMngqQCdkUpHtCJpWpRNZZ8h0GvEU9ZcnVP6CHPYYn1WYzVBwEUET8YICXZYHQ_MS58ASzSvHJ5ovNZ_Rz7srEoezr162MYBP7fXB1U4b1/s72-c/meteoritis2.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2022/04/2014.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/04/2014.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy