-->

Δήμος Ηλιδας: Ερμαιο της εγκατάλειψης... & ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για την "γύμνια" του δήμου Ηλιδας -μια γύμνια που φάνηκε από τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας που έπληξ...

Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για την "γύμνια" του δήμου Ηλιδας -μια γύμνια που φάνηκε από τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν την περιοχή. Από αυτές τις κακοκαιρίες, κατά κύριο λόγο, χτυπήθηκαν τα χωριά της Πηνείας, στα οποία οι υποδομές είναι ανύπαρκτες και δικαιολογημένες φυσικά οι αντιδράσεις των κατοίκων που βλέπουν μέρα με την ημέρα τις περιοχές τους να ερημώνονται όλο και περισσότερο. 

Σε όλη αυτή την κατάσταση η δημοτική αρχή "νίπτει τα χείρα της"
Η ίδια που διοικεί τον δήμο πλέον των 20 ετών δεν νιώθει καμία ευθύνη, δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη για την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητά της. 

Στο θέμα της κακοκαιρίας είχε παρέμβει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος τονίζοντας: "Η πραγματικότητα είναι πάντα αδιάψευστος κριτής… ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ λοιπόν τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να μας γνωστοποιήσει επιτέλους τι εννοούσε όταν ανακοίνωνε το … «πρόγραμμα σκούπα των 6,5 εκατομ. ευρώ» για επίλυση προβλημάτων κατολίσθησης και αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ήλιδας; 

ΚΑΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο να δώσει εξηγήσεις, κοιτώντας τους συνδημότες του στην Πηνεία ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και με το κεφάλι ψηλά, για τον λόγο που ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ τα έργα των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, από το γνωστό «Ταμείο Μολυβιάτη». Η προχειρότητα πλέον δεν έχει προηγούμενο… 

«Βουλιάξατε» πολιτικά σε εξαγγελίες, υποσχέσεις και ψέματα χειρίστου είδους, για υφαρπαγή και μόνο ψήφων, και σήμερα μας αφήσατε – πέραν των άλλων – να βουλιάξουμε εμείς κυριολεκτικά στην λάσπη… Οι έντονες βροχοπτώσεις, απέδειξαν με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο για όλους μας τον τρόπο που πορευθήκατε όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά στο θέμα της προστάσιας την κατοίκων του Δήμου. Προχειροτήτα… προχειρότητα και πάλι προχειρότητα… 

Ο στόχος σας συγκεκριμένος: H «ομηρία» των κατοίκων να έρχονται να σας ικετεύουν και να σας ζητούν απεγνωσμένα, να τους στείλετε ένα μηχάνημα για να επισκευάσουν τον δρόμο που οδηγεί στα χωράφια τους! Ή ακόμα και να τους ρίξετε μια αμαξιά χαλίκι με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Πρόκειται σίγουρα για μια «αρρωστημένη» και επικίνδυνη κατάσταση που χωρίς ίχνος ντροπής, ευθύνης σεβασμού απέναντι τους πολίτες, διατηρείτε. Και όλο τούτο για να κρατάτε τις «καρέκλες» και την ηγεσία του Δήμου! Δυστυχώς για εσάς, ακόμη και τα πιο όμορφα όνειρα έχουν ένα τέλος. " 

Αλλά για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, θα μιλήσουμε παρακάτω... 

Η Πηνεία στενάζει κι αυτό αποτελεί μια σκληρή αλλά αληθινή πραγματικότητα. Για παράδειγμα στην κοινότητα Βελανιδίου όπου είναι ένα ακόμη χωριό της Πηνείας του οποίου οι κάτοικοι στενάζουν από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής. 
Σύμφωνα με τους ίδιους τα προβλήματα είναι πολλά και συσσωρευμένα επί σειρά ετών και παρά τις διαμαρτυρίες και τις πιέσεις τους τίποτα δεν έχει γίνει. 
  • Δεν είναι μόνο το νερό που συχνά δεν υπάρχει με αποτέλεσμα πολλοί να φεύγουν... 
  • δεν είναι μόνο ότι για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού τους κοροιδεύουν... 
  • δεν είναι μόνο τα λύματα που συχνά εμφανίζονται και λογικά καταλήγουν στο Φράγμα... 
  • δεν είναι μόνο οι χωματερές που έχουν δημιουργηθεί στο χωριό και αποτελούν επίσης εστίες μόλυνσης αλλά κι επικίνδυνες για φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες... 
  • δεν είναι μόνο οι αδιάβατοι αγροτικοί δρόμοι τον χειμώνα... 
είναι όλα μαζί και ακόμη περισσότερα! 

Μα, το ίδιο δεν συμβαίνει και με όλα σχεδόν τα χωριά; 
Στον Αγιο Ιωάννη Πρόδρομο ζουν κάποιες οικογένειες. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, τα οποία ο πατέρας τους κάθε πρωί τα μεταφέρει στο σχολείο του Σιμόπουλου και το μεσημέρι τα επιστρέφει σπίτι. Ο λόγος; Κανένα ταξί δεν μπορεί να πλησιάσει αφού ο δρόμος έχει σπάσει και τα σίδερα είναι... ορατά!!! Οι οδηγοί, και δικαιολογημένα, φοβούνται μη καταστρέψουν τα αυτοκίνητά τους. Οταν υπάρχει μεγάλη κακοκαιρία η μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο τους είναι ανέφικτη. 
Και παρά τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα κανείς της τωρινής ή της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν έδειξε ενδιαφέρον για έναν δρόμο μόλις 900 μέτρων. Τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες Β' κατηγορίας! 

Σκουπίδια παντού, θάμνοι να έχουν σκεπάσει προστατευτικές μπάρες, διαλυμένοι δρόμοι, έλλειψη φωτισμού, έλλειψη νερού και πολλά ακόμα... παρουσιάσαμε σε ρεπορτάζ πριον μερικές εβδομάδες. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Οι κάτοικοι των περιοχών είναι αφημένοι στη τύχη τους και μόνοι τους -εντελώς μόνοι- προσπαθούν να κάνουν κάτι για να καλυτερεύσουν το επίπεδο της ζωής τους. 
"Θα φύγουν και οι τελευταίοι που απέμειναν στα χωριά μας", λένε... 

Βολεύουν τα παιδιά τους;

Ο δήμαρχος Ηλιδας και Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Λυμπέρης, διόρισε στη θέση του ειδικού συνεργάτη τον γιο του αντιδημάρχου του στον δήμο Ηλιδας Βασίλη Παπαδόπουλου. Δεν υπονοούμε ότι η πρόσληψη είναι παράνομη αν και δεν διευκρινίζεται με ποιον τρόπο αποφασίστηκε η πρόσληψη του συγκεκριμένου προσώπου. 

Σε μια εποχή όμως όπου η καχυποψία των πολιτών έναντι όλων όσων διοικούν είναι ιδιαίτερα αυξημένη [και όχι άδικα] καλό είναι οι κατέχοντες την εξουσία να είναι πιο προσεκτικοί. Διότι "το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό"! [διαβάστε εδώ...

Το αξιοσημείωτο είναι πώς αντί η δημοτική αρχή να κάνει κάποια έργα υποδομής που τουλάχιστον θα περιόριζαν τις ζημιές, πριν λίγο καιρό... επεξεργαζόταν σχέδια αλλαγής ονομασίας του δήμου, κάτι που ξεσήκωσε πολίτες και προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων. 
Η ίδια κατάσταση και στην Αμαλιάδα... 

Δεν είναι όμως μόνο τα χωριά της Πηνείας που βιώνουν την εγκατάλειψη και κατά προέκταση την θλίψη και την μιζέρια. Διασχίζοντας κάποιος την πόλη της Αμαλιάδας βλέπει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής. 
Δρόμοι κατεστραμμένοι, σκουπίδια και άλλα συνθέτουν την εικόνα μιας μίζερης πόλης... 


Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος 

Οσο και αν κάποιοι πίστευαν πώς... είχαν ρυθμίσει την κατάσταση έτσι ώστε να δεσπόζουν είτε αυτοί είτε οι απόγονοί τους εσαεί, η εμφάνιση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος μπήκε δυναμικά ξεκαθαρίζοντας πολύ νωρίς τις προθέσεις του και αναγκάζοντας τους αντιπάλους του να... ψάχνονται τι θα κάνουν. 

Είχαμε βέβαια κάποιες σπασμωδικές κινήσεις τους, αλλά η αποφασιστικότητά του τούς έκοψε την φόρα. Οπως στην περίπτωση εκείνη που πλησίασαν μέλη της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου να τους... ζητήσουν τον λόγο που τον στηρίζουν. 
Ο ίδιος ο κ. Κωνσταντόπουλος τους προειδοποίησε δημόσια να σταματήσουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. "Παρακολουθώ με απορία, αισθάνομαι αποτροπιασμό, και πραγματικά θλίβομαι, βλέποντας τις τελευταίες μέρες, τόσο τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη όσο και μέλη της παράταξής του, αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, να έχουν επιδοθεί σε κυνήγι… μελισσών, προσεγγίζοντας στελέχη και μέλη της δημοτικής μας παράταξης: «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και να ζητάνε και τα… ρέστα!", είχε τονίσει. 

Στην προσπάθειά τους να τον "χτυπήσουν", λίγο νωρίτερα, προσπάθησαν να αναδείξουν σε μείζων θέμα το... πόσες φορές απουσίαζε από τα δημοτικά συμβούλια. 
Μη έχοντας άλλον τρόπο να τον αντιμετωπίσουν σκαρφίστηκαν αυτή την "μεγαλοφυή" ιδέα που προκάλεσε γέλια σε αιρετούς άλλων δήμων της Ηλείας. 
Το θέμα έφερε στην... επιφάνεια ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Χριστοφόρου για να λάβει την αποστομωτική απάντηση του κ. Κωνσταντόπουλου στις ιντερνετικές "Ενδείξεις-Αποδείξεις" [διαβάστε εδώ... και εδώ...]. 

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι παρά τις συνεχείς καταγγελίες του κ. Κωνσταντόπουλου, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να του απαντήσει διαψεύδοντάς τον, όπως και κανείς δεν έχει δεχτεί να αναμετρηθεί μαζί του σε ντιπέιτ για την ενημέρωση των πολιτών. 

Κοινώς τον αποφεύγουν "όπως ο διάολος το λιβάνι"

Ο πάντα χαμογελαστός, ήρεμος, πανέξυπνος και ηλικιακά νέος Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος επίσης διατηρεί άριστες σχέσεις με τα κέντρα εξουσίας στην Αθήνα εκεί όπου παίρνονται οι τελικές αποφάσεις, εμφανίζεται πανέτοιμος να οδηγήσει τον δήμο στη νέα εποχή. Και η δυναμική που αναπτύσσεται μέρα την ημέρα υπέρ του αυτό δείχνει! 

*Οσα αφορούν το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα αναφερθούμε σε άλλο κείμενό μας. 

Διαβάστε μερικά από τα δημοσιεύματα του Δημ. Κωνσταντόπουλου που αποδεικνύουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής: 
Διαβάστε το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος όταν εκλεγεί: 
Διαβάστε και αυτά... 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Ερμαιο της εγκατάλειψης... & ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Δήμος Ηλιδας: Ερμαιο της εγκατάλειψης... & ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi6bD6fPs9DJttZIUyZtEDbcCLtTeQCsVZ0GzsdFpecboUrx2HgVTZFb6doFEF8sZJkm2Sx5djBwo2x1Lq940PSePnHP6Nt1OUf363rLqYqONdh4jQQfFfvvAg5Y0lqnIXi6PDQgEbJWwhtofaCHf9S8FGZvMJVkzzGQ_-iZRQz27v2IY-GLbRP-pWJ=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEi6bD6fPs9DJttZIUyZtEDbcCLtTeQCsVZ0GzsdFpecboUrx2HgVTZFb6doFEF8sZJkm2Sx5djBwo2x1Lq940PSePnHP6Nt1OUf363rLqYqONdh4jQQfFfvvAg5Y0lqnIXi6PDQgEbJWwhtofaCHf9S8FGZvMJVkzzGQ_-iZRQz27v2IY-GLbRP-pWJ=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_649.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_649.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy